Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

"Не мога да готвя" и още тъпотии от "Черешката на тортата"

Изпитание за нервите Снимка: NOVA
Изпитание за нервите

"Черешката на тортата" е от онези предавания, които уж трябва да са леки и забавни, а всъщност напрягат жестоко.

Замислено е като лежерно риалити, в което гледаме как симпатични и усмихнати хора готвят и посрещат други симпатични и усмихнати хора, разменят си целувки по бузите и си подаряват каланхое в гиздави саксийки.

Междувременно научаваме някоя нова техника за боб по манастирски и с половин ухо слушаме как участниците обсъждат лайфстайл теми като пазаруване на бутикови подвързии за книги.

С теорията - дотук.

На практика, както казах, "Черешката на тортата" често е изпитание за нервите на човека със здрав разум, заради бисери като...

Снимка: NOVA

"Не мога да готвя"

Пепи е на 47 години и е в публичното пространство отдавна.

Започнала като моделка, била е трета на Мис България от времето, когато на година имаше само една Мис България. Впоследствие се превръща в актриса в сериала "Сълзи край Панчарево", а сега се подвизава като инфлуенсърка, която рекламира всичко - от вино до дамски превръзки.

Богатият опит на обръгнала в шоубизнеса лъвица обаче не бива да ви бърка - Пепи не може да изпържи и едно яйце, не може да реже и хляб. Казва го с могъщата гордост, от която гласът ѝ потреперва пред камерата и от която трябва да ни облъха на Бъкингам. Минимум!

Докато Пепи разпалено обяснява, че е извикала трима шеф-готвачи, които да ѝ помогнат да накъса малко марули в купа и да пекне пет пържолки, нормалният зрител, аз в това число, се чуди как на тия години човек не може да борави с тостер и котлони.

Нито е за гордост, нито пък е смешно.

"Ще сготвя няколко традиционни за нашия дом ястия..."

Снимка: NOVA

... тунгуска баклава, южноафриканска червена царевица, пет вида зеленчуци, за които и в БАН не са чували.

Богдан е от рок динозаврите на нацията, но в "Черешката..." иска да докаже, че е врял и кипял и в кухнята, бохем е по душа и стомах и в "24 Kitchen" той ги е учил да въртят тиганите.

По тази причина една трета от ястията му изискват престой от три дена в кухнята, а друга трета съдържат продукти, които се поръчват от Виетнам, остров Кирибати и Южна Корея.

Третата част изискват и двата фактора едновременно.

Това нямаше да е лошо, ако между китарите и златните статуетки от БГ Радио в дома си Богдан не се опитваше да ни убеди, че у тях така си готвят с все трите вида орехи за баклавата, царевицата от Уагадугу и зеленчуците от по-добрата Корея.

Накрая гостите му дават 38 от общо 40 точки, Богдан избеснява от яд и чупи една от редките си колекционерски китари.

"Сега ще напазарувам от кварталното магазинче, където има всичко"

Мими живее в идеалния център на София, откакто нейният Пухчо ѝ е подарил апартамента на "Раковски".

Тя е спретнала семпло меню и всячески иска да докаже, че е момиче от народа, а не някоя надувка.

Затова е решила да направи шопска салата, бобец в гърне и бисквитената торта на мама, като за целта ще напазарува от малкия квартален магазин, за да видим всички колко е земна и истинска.

В кварталния магазин обаче се търкалят няколко уморени домата, три криви краставици, незабранени от ЕС, и пликче боб с етикет "Смилянски" и дребни букви "Произведено в Египет". Въпреки това Мими смело пазарува от наличното по кашоните пред нея, докато наум се псува защо не е отишла в супермаркет като бял човек.

Накрая все пак тя печели седмицата в "Черешката на тортата" с народняшкото си меню, а Пухчо от гордост ѝ купува Mini Cooper.

"Не ям лук, чесън, чушки, хляб, риба, морски дарове, картофи и торта с карамелен пълнеж..."

А шамари?

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените