Сайтът на Джамбазки "хакнат" от ИДИЛ

Европейският депутат Ангел Джамбазки днес няма сайт, тъй като там се появи снимка на черен фон с логото на „Ислямска държава". Сайтът изписва съобщение „В момента работим по отстраняването на проблема .Моля да ни извините".

Джамбазки, който редовно коментира темата с бежанците от Сирия и нашествието на терористичната групировка там и в Ирак, написа в личната си страница във Facebook за проблема, където получи съчувствие и подкрепящи коментари.

Пресцентърът на ВМРО съобщи за хакването, като цитира и руския имейл, оставен от виртуалните нападатели - isis_cyberarmy@mail.ru, "което означава кибер армия на Ислямска държава".

„Сървърът на пощата е руски, но достъп до него имат потребители от цял свят. В завършек хакерите са написали „Следва продължение...", пишат от партията.

Междувременно има коментари, че хакерите не са ислямисти от ИДИЛ, тъй като те обикновено поставят по-дълъг текст върху атакуваните страници, с който обясняват, че ще върнат „честта и достойнството" на мюсюлманите, адресирайки посланието си към народите по света и особено техните правителства.

Засега няма официална информация откъде е дошла атаката. ВМРО припомнят, че преди дни Ангел Джамбазки сигнализира за кола с българска регистрация, обозначена със символите на ислямистите, както и за привърженици на терористичната организация от Ихтиман, които публикуват свои пропагандни снимки в интернет.

#1 Vincent MoFo 07.09.2015 в 19:28:17

Хак да му е ! Да бъдеш тъп расист и безмозъчен ксенофоб не е нещо, с което можеш да се гордеел, да бъдеш булгаристанец-още по-малко....

Новините

Най-четените