Толстой може да получи забрана да посещава България

Министърът на външните работи Даниел Митов коментира във Facebook изявлението на бъдещия депутат от руската партия "Единна Русия" Пьотр Толстой, че Русия ще изкупи България, с думите, че подобно изказване не се нуждае от сериозно отношение и не е необходимо институциите да слизат до махленско равнище с един невъзпитан човек.

Той добави, че не смята, че е необходим дипломатически отговор на коментара на Толстой, а по-скоро консулски.

Митов намекна, че могат да се приложат инструменти, които да лишат от възможност бъдещия депутат да посещава страната, към която се е държал невъзпитано.

Ето цялата позиция на Даниел Митов:

"Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик.

Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.

Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано".

 

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 22.09.2016 в 12:03:17

Абе... дали ще забранят на Викито Нюланд да посещава ЕС след онзи разговор с посланик Джефри Паят, в който откровено заявява "Майната му на ЕС". Ся... Толстой може да е руски реднек, но Виктория Нюланд и посланик Паят би трябвало да са доста по-дипломатични.

#2 Бам 22.09.2016 в 17:07:57

Родриго, глей ся пич, освен "Ню Йорк" в статията по-горе САЩ не се споменават, с други думи кой те натиска та звъниш ? Като нема кво да кажеш по темата, трай си. Ама, не, срце юнашко не трае и пита - а па тия в УСА що си бият негрите,а ? Та по темата, де - тоя пергишин треа да му забранят да влиза у България ама за винаги. То асъл кво ли остана от тая България, само една София дето е, всичко друго е мултикултурализъм.

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 22.09.2016 в 17:46:10

А, че ти къде видя горе да съм споменал САЩ?! Имам предвид единствено Викито Нюланд. Не знам кой го "натискат", кой "звъни". А срещу САЩ нямам нищо лошо, напротив, обичам ги. Ако не беше тази страна, може би до 40 години щях да се развия до нивото на дупнишки ляв бек, не повече.

#4 Шрайка 22.09.2016 в 18:36:53

Бам, това с боя на негри с САЩ вече не е модерно, изтърка се. Сега направо ги трепат. Ако не вярваш, гледай новините довечера.

#5 dedo adji 22.09.2016 в 20:01:47

ОК, Толстой няма да го приемаме. А какво да правим с Лавров, който каза, Че България не е суверенна страна. Излъгал ли е човекът?

#6 7 22.09.2016 в 20:24:47

Може да го питаме откога, според него, сме така, че да променим нещо...

#7 dedo adji 22.09.2016 в 22:17:36

7, попитай себе си, излъгал ли е. А откога, трябва да се връщаме много назад. Според мен от 1941г.

#8 7 22.09.2016 в 23:17:02

За съжаление, не е излъгал, дедо Аджи. И да, поне от 1941 г. Но, особено от 1944 нататък. И това ще виси като дамоклев меч над отношенията ни с Русия, и ще разделя нацията ни, докато нещата не се изчистят. Братството си е братство, славяни и т.н., но жестокостта си е жестокост, бруталността си е бруталност , а братя не причиняват такива неща на братя. Няма какво да си затваряме очите и да крием глави в щраусова позиция. Или пък да заобикаляме въпроса с обвинения към САЩ, Великобритания, Германия, ГМО, рептили, марсианци и пр. Това са две различни неща и времето няма да ги слее, заличавайки едното с другото.

#9 GETI 22.09.2016 в 23:20:43

то пък на нашио Прецедент квито ги плещи,сигурно и забрана за внуците му ше е малко. ..кой си спомня в началото на 90-те,когато турският президент Тургут Йозал рече че: „Един ден България ще бъде наша, само че този път ще я купим“ доколкото знам,на него нищо не са му забранявали.

#10 dedo adji 22.09.2016 в 23:34:51

А бе кой ти говори за братя, бе? Само изперканият патриот развива такива лайняни теории. Небратството с Русия не ни прави братя с Европа и САЩ. Ние нямаме братя, нямаме приятели, нямаме съюзници. Можем да имамме само контрагенти. И отказът от един контрагент автоматически ни прави зависими от друг. С лавиране между съперничещите си велики сили Фердинанд е издигнал България до първа на балканите. Докато се е самозабравил през 1912 и е провалил всичко по-нататък. Колкото и да е недостойно, дребничкият трябва да лавира между едрите, а не да се оставя някой от тях да го насъска срещу друг, а после да яде ритници и от двамата.

#11 7 22.09.2016 в 23:40:20

Така по го разбирам. Тогава, да закриват всички полит-пропагандни отдели и да се върши работа по същество. Математиката в действие и това е. И никакви продажби на безценица. Да наддават.

#12 dedo adji 23.09.2016 в 00:13:39

Бе то остана ли какво да се извади на търг? И как ще изритаме полит отделите, като те са управлението. и много добре знаят, че за нищо друго не ги бива, даже да копат домати не ги бива. Няма ги Стамболов, Фердинанд и Борис, имаме Костов, Сер Гей и Бойко. Докато този народ не намери достойни мъже да го управляват ще бъде роб.

#13 7 23.09.2016 в 11:09:54

Ами, ето , стигаме до Диоген и неговия фенер. Изравнихме се с древна Гърция.

Новините

Най-четените