Радан Кънев започнал президентска кампания

Радан Кънев стартира своята президентска кампания. Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира политическите крамоли от последните дни, след които ДСБ мина в опозиция, а Петър Москов остана здравен министър.

"Ако БСП внесат вот на недоверие за здравната реформа, Радан Кънев и ДСБ как ще гласуват?", попита Цветанов пред Нова телевизия, а Москов определи като „министър от РБ, който се ползва с пълната подкрепа на ГЕРБ".

"Това, което обединява премиера и Петър Москов, са националните интереси за стабилността на държавата. Премиерът е приятел с много хора в управлението и извън управлението", изтъкна Цветанов.

Според него избори 2 в 1 - президентски и парламентарни - не са изключени догодина, ако продължат да действат деструктивните сили и процеси, в това число и опитите за разцепление на управляващата коалиция.

Той обаче се обяви против предсрочен вот, тъй като първо - мнозинството е стабилно, и второ - назначаването на служебен кабинет ще е за сметка на стабилността.

Цветанов очаква в следващите дни номинация за правосъден министър - възможни са всякакви имена, включително и Меглена Кунева, лидер на ДБГ. На въпрос дали ГЕРБ имат номинация за наследник на Христо Иванов, той отговори, че към настоящия момент нямат, но се водят разговори в тази посока.

За останалите министри не се очаква смяна.

Вторият в ГЕРБ не смята, че приетите конституционни поправки за съдебната власт са толкова драматични, тъй като в крайна сметка ВСС е разделен на две колегии. По отношение на квотите в съдийската и в прокурорската колегии, Цветанов коментира, че ПФ не са одобрили разпределението на Христо Иванов и още преди второто четене е станало ясно, че неговото предложение няма да мине.

#1 pepe 14.12.2015 в 09:56:53

Не бе душко, просто си върши работата на политик. Не му се вика кампания а постоянство. Като политик на него това му е работата - постоянно. Всяко нещо което върши като политик е дело на политик и работа на политик. На теб ти трябват "кампании", защото през повечето време си милиционер.

Новините

Най-четените