Кой ще прави паралелно преброяване на изборите?

Пет социологически агенции ще правят паралелно преброяване на резултатите на президентските избори на изхода от секциите за гласуване (exit poll).

До момента в ЦИК са регистрирани "Алфа Рисърч" "Галъп Интернешънъл" , "АФИС", "Екзакта Рисърч Груп" и "Сова Харис". Те ще разполагат с 1265 анкетьори из цялата страна, според говорителя на ЦИК Александър Андреев.

Наблюдатели на вота ще има от 4 български неправителствени организации: "Прозрачност без граници", "Институт за развитие на публичната среда", "Институт за социална интеграция" и "Гражданска инициатива за свободни и демократични избори".

Изборите у нас ще наблюдават и Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), Централна избирателна комисия на Република Латвия, Централната избирателна комисия на Република Косово и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

#1 Шамито 28.10.2016 в 14:17:37

Малиии.Всичките са независими западни агенции.Разбирай платени.И няма турска и руска поне за цвят.Курвенската демокрация се кикоти от нашата амсалащина.

Новините

Най-четените