България няма да участва в новите батальони на НАТО

Български военнослужещи няма да участват във формированията по границата на НАТО с Русия в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на срещата на НАТО във Варшава.

В петък лидерите на отбранителната организация одобриха разполагането на четири батальона за подсилване на източния фланг на НАТО.

"Не се предвижда България да участва под каквато и да е форма в предното разполагане, въпросът не е коментиран. Там водеща роля имат т.нар. рамкови държави, които ще поемат отговорностите си", каза Николай Ненчев пред журналисти.

Батальоните ще се ръководят от Канада (отговаряща за силите в Латвия), Германия (за Литва), Великобритания (за Естония) и САЩ (отговарящи за Полша).

Ненчев коментира, че очаква на срещата на НАТО през октомври да бъде поставен въпросът за "липсата на баланси в Черноморския регион".

#1 TheRock 09.07.2016 в 15:04:28

В Румъния вече наричат открито Борисов предател: http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/07/08/2791943_vuv_varshava_rumuniia_shte_poluchi_podroben_plan_kak/?p=0#addcomment

#2 TheRock 09.07.2016 в 15:08:31

"Румънският проект за военноморско сътрудничество между страните с излаз на Черно море беше подкопан от предателството на българския премиер Бойко Борисов и сега е на везни." ======== Предателите не се вземат насериозно!

Новините

Най-четените