Марешки се амбицира да става президент

Бизнесменът Веселин Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент на предстоящите избори.

"Хората ме издигат вече. Ние имаме и социология, над 90 процента от българите одобряват това, което правя. Разпознаваем съм", обяви той в предаването "Часът на Милен Цветков".

Марешки не коментира кои са гражданите или структурите зад кандидатурата му, като сам формулира платформата си с думите: "всеки ден ще малтретирам онези, които мародерстват българския народ, и ще го защитавам на макс".

Той отрече твърденията, че кампанията с продажбата на евтини горива и събирането на подписка за референдум са били част от подготовката на политическия му поход. По думите му - инвестицията в дейността на единствената му бензиностанция във Варна е струвала "над 10 млн. лева".

"Не е евтино и не е лесно, защото ако беше евтино, щяха да го направят и други хора. Това, с което съм се нагърбил, е брутално. Призовавам всички конкуренти на президентските избори да отворят по една бензиностанция, за да си направят реклама", обяви Веселин Марешки.

Заявката му за участие в президентските избори идва в конкуренция с досегашните претенденти за "Дондуков" 2 - председателя на БАН Стефан Воденичаров (издигнат още през 2015 г. от инициативен комитет), бившия председател на БББ Жорж Ганчев, бизнесмена Николай Банев, председателя на "Движение 21" Татяна Дончева (която е издигната от партията си, но все още се колебае дали да влезе в кампанията).

В момента срещу Веселин Марешки се води дело за побой на длъжностно лице (общинския съветник Константин Константинов) и изнудване на собственик на пицария.

За президент може да бъде избиран български гражданин по рождение, навършил 40 години, който няма друго гражданство, не е поставен под запрещение, не изтърпява наказание лишаване от свобода и е живял последните пет години в страната.

#1 Nikkor 14.04.2016 в 21:57:44

Ами що да не стане? Щом Боко Трапоко стана премиер, а Роско Боско прецидент, що и Магарешки да не стане?

Новините

Най-четените