Георги Гергов вече не е част от ръководството на БСП

Бизнесменът Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро БСП, съобщи "Фокус".

Той сам е пожелал да излезе от ръководството на партията пред Националния съвет днес.

Предложението за оставката направи лидера на БСП Корнелия Нинова в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията. Тя поиска Гергов извън ръководството заради индиректната намеса на БСП заради него в скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овъргаз" Сашо Дончев.

"Подадох оставка, за да не създавам конфронтация в БСП, нe очаквайте да заливам партията с помия или да вадя нещо срещу нея", каза Гергов, като отказа да коментира посредничеството си между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев.

„Само някой да не си въобразява, че аз съм непартиен човек и ще правя глупости", каза той и допълни, че засега си остава лидер на областния съвет на БСП в Пловдив.

Гергов заяви, че е член на партията от 41 години и "не може да има развод". Социалистът отбеляза, че има врагове в БСП.

Преди ден Нинова обясни пред БНТ, че вече е поискала от Гергов оставката му, но той е отказал да я подаде. Тя се зарече, ако оставката не бъде подкрепена, ще си тръгне самата тя.

„Ще се изправя срещу вътрешната опозиция в партията. Ако загубя подкрепата на Националния съвет - ще си тръгна с достойнство, няма да допусна да бъде замесено името на БСП в този скандал", каза още Нинова.

Новините

Най-четените