Турският посланик: Няма вмешателство в България

Турският посланик Сюлейман Гьокче отхвърли съмненията за вмешателство във вътрешната политика на България, определяйки ги като „много тъжни и жалки".

Ден по-рано в Народното събрание бе създадена анкетна комисия, която ще проучи „всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България".

„Турция не само е доказала, че е съсед и добър приятел на България, а също и един съюзник в НАТО и партньор в ЕС и затова, според мен, е доста жалко, че се развиват по този начин нещата", коментира дипломатът пред bTV.

„Тук става въпрос за една инициатива с политически мотиви, но нека да спра тук, защото задача на всеки парламент е да взема всякакви решения", допълни Гьокче. Той допъли, че няма такава практика в международното право и дипломатическия протокол.

Той не отговори на въпроса дали Анкара предпочита Лютви Местан пред Ахмед Доган: „Никой не е оказвал влияние кой да бъде лидер на ДПС. Искам да поясня нещо - с цялото ми уважение Турция никога не е молила някой български политик да вземе страна по отношение на друга политическа или обществена фигура в България".

Гьокче нито потвърди, нито отрече забраната на Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция. Никога не се е срещал с двамата, но наскоро се видял с Местан за рождения му ден и му е подарил броеница.

Дипломът се изненада от версията, че ДОСТ, новата партия на Местан, е създадена в неговото посолство. „Нито Турция, нито дипломатическите мисии на Турция се занимават с вътрешните работи на страните", изтъкна той, с уговорката, че не желае за коментира какъвто и да било въпрос, който може да се изтълкува като вмешателство във вътрешните работи.

Турският представител у нас уточни, че не е предлагал помощ на Местан, срещнали са се за кратко на предварително уговорена вечеря, съвпаднала с времето, когато бе отстранен от лидерския пост в ДПС по Коледа.

Гьокче допълни, че не всичко, изписано по медиите е истина, а самият той не вярва на „четвъртата власт" никъде по света, защото винаги има пристрастия.

„Както преди 15-16 години турският парламент взе единодушно решение и постави нещата така, че Турция не би допуснала разширяване на НАТО преди България и Румъния да станат членки. Да задам един риторичен въпрос - във времето тогава смяташе ли някой това решение за намеса във вътрешните работи на България, пита посланикът.

#1 TheRock 20.02.2016 в 11:35:40

И какво излиза сега??? Премиерът на България лъже!!! Една доста интересна статия: 2016 – последното танго на Путин – тежки сценарии за България и Европа Как може Путин да накара Запада да приеме условията му? Като дестабилизира Европа и светът до такава степен, че да получи желаните гаранции за личния си режим. За съжаление, България се оказва неразделна част от неговия план. От близо петнадесет години насам в България престана да се подава достоверна информация в медиите относно Русия и Путин. Тоест, откакто той дойде на власт. За няколко години полковника успя да подчини централните руски медии и пресата; те започнаха да му изграждат образа на „народен вожд“, който ден и нощ работи за обикновените хора. По това време някъде се появиха на политическия хоризонт в България няколко нови фигури, присъстващи днес в Правителството и Парламента. Създадоха ги медиите, а самите те накрая /телевизии, вестници и сайтове/ се оказаха събрани накуп в ръцете на една чудна фамилия. В нормална страна от ЕС това не може да се случи, но България понеже не е такава – номера мина. Според независимите политици и интелектуалци зад грамаданската медийна, строителна, търговска и всякаква друга „Лафка“ стои клан от ДС. Твърде възможно е. Но дали зад него не стои някой друг славянски гений? Знаем ли ние кой е всъщност истинският притежател на това фамозно богатство, с какви пари се събира? Дължи ли ни някой обяснение!? Май не, поне засега... Казано напълно открито - в България е в ход план за нейното политическо дестабилизиране http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/67504-2016-poslednoto-tango-na-putin-tezhki-stzenarii-za-balgariya-i-evropa.html

#2 TheRock 20.02.2016 в 11:43:06

Защо руснаците назначават единият от осъдилите Левски на смърт за началник на Висшия съдебен състав в България??? .......... Русия щедро се отплаща на убийците на Левски овекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България Поредно доказателство за зловещата роля на Русия разкрива изследователят Георги Георгиев, автор на блога istinata.bg. Той е открил и публикува заповедта, с която един от виновниците за обесването на Васил Левски - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, е назначен за член на Висшия съдебен състав в България. Това се случва на 8 май 1879 г., 6 години след като Апостола увисва на бесилото. Заповедта е подписана неслучайно от княз Дондуков-Корсаков. Така Русия се отблагодарява на българските продажници-мекерата за вярната им служба към империята. Коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев вече не е тайна за обществото, въпреки, че години наред бе укривана от българския народ. Именно Игнатиев има основна роля в процеса, довел до обесването на Васил Левски. По настояване на графа в състава на съда са включени българите: хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович - член на държавния съвет към империята, Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община, Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис и Петър (Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис. Този исторически факт бе за първи път публикуван от Георгиев, а след това приписан от редица други изследователи (виж ТУК изследването, б.р.). Целта с намесата на графа е ясна – обезглавяване на национално-освободително движение и подчиняването му на интересите на имперската дипломация на Русия. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/67428-rusiya-stedro-se-otplasta-na-ubiytzite-na-levski.html

#3 TheRock 20.02.2016 в 11:49:04

От седмици се наблюдава за опити за целенасочено влияние върху настроенията в германското общество от руска страна Германското канцлерство разследва дали руското правителство не е наредило провеждането на дезинформационна кампания в Германия, чиято цел е да дестабилизира страната и с това и Европа. Това става ясно от съвместно разследване на вестник „Зюддойче цайтунг”, радио Ве Де Ер и телевизия Ен Де Ер, пише "24 часа". http://www.faktor.bg/novini/svjat/67467-merkel-naredi-da-se-razsledva-ruskata-hibridna-voyna-v-germaniya.html

#4 TheRock 20.02.2016 в 12:46:46

Тактиката на „мек подход” при изпълнение на мисията е: -поставяне на опонента в позицията на доказващ /автентичност/, оправдаващ се, защитаващ се; -разводняване на основното съдържание до степен на неузнаваемост, чрез афиширане на „експертност”, засипване с ненужни детайли и уточнения; -отклоняване на вниманието от същността или подмяна на темата, заложена от автора; В конкретния случай реакцията ми напомни за прекрасното от моя гледна точка есе на Момчил Дойчев, където четем: „И всеки, който се опита да възстанови истината за Апостола на Свободата веднага се обявява за русофоб, туркофил, “демонократ”, “либераст”, национален предател – враг на Освободителката ни от всички робства и робии…” И по-надолу: „Защото когато преди се ровеха да търсят костите на дякон Игнатий, целта бе да се забравят поруганите от съветско-комунистическото “присъствие” негови идеали за “чиста и свята република”. Когато сега ни заглавичкат или с турското иго, или с “османското присъствие и съжителство” – го правят пак с едничка цел – да ни противопоставят и разделят. Divide et Impera!

#5 TheRock 20.02.2016 в 16:04:03

Вервате ли му????

#6 GETI 20.02.2016 в 17:55:47

Скале ,не знаеш колко съм щастлив! Комбинация, от изродски тъп+русофоб е яко,рядко явление. обичам те !

#7 TheRock 20.02.2016 в 18:01:26

GETI | 20.02.201617:55 Винаги русофилските подлоги са наричали българските патритои - русофоби. Защото един българин щом разбере че руснаците не са ни никакви бранушки му става ясно под шапката за каква става дума! А ти защо махна аватара със Сталин!!! Радвам се че ще бъдеш жив за да видиш рухването на Русия! Хайде дано същото да стане и с Турция! Един Свободен Кюрдистан би бил много добър ход!

#8 GETI 20.02.2016 в 23:32:36

Скале,токова си малоумен,че нищо не разбра..ше го кажа по друг начин.. щастлив съм,радвам се,че такова брутално тъпо парче кът теб е русофоб ******************* "А ти защо махна аватара със Сталин!!!" ******************* е,как що..от толерантност,към теб и твоята нпо-дружинка

#9 TheRock 21.02.2016 в 09:31:09

Тъп си ти, обидите, липсата на интелекта, липсата на коментари под статиите го доказват! Дай си мнението да те видя ти колко си умен! Нямаш такова! Направи си сам изводите! Аз пък се радвам че ти доказваш моята теза, че комунистите-русофилистици сте окаяни отрепки без грам мозък!

#10 TheRock 21.02.2016 в 09:56:06

А “рецептата” веднъж завинаги да се отървем от “братската” задушаваща мечешка прегръдка е дал Сергей Шнуров. Символично, де. Но така се почва. https://www.youtube.com/watch?v=-dB2PCegJR8 Вчера приснился сон прекрасный — Москва сгорела целиком. Пожар на площади на Красной, И тлеет бывший Избирком. Никто не выжил — все сгорели, Все Pussy, Путин и Собчак, И у стены кремлевской ели Горели охуенно так. Медведь сгорел, Медведев и Навальный, И будущий и бывший мэр; Лужков приехал как специально, Но не успел принять он мер. Горели люди на Болотной, ОМОН сгорел, все, и менты, А с неба дождик шел кислотный, Еще для большей красоты. Останкино сгорело быстро, А утонуть бы не смогло, Горели замки, что на Истре, Горели медленно, назло. И Храм Спасителя, и бани, Хачи сгорели, москвичи, А дома ждали россияне, Когда остынут кирпичи. Москва, по ком звонят твои колокола? Москва, почем звонят твои колокола? Москва, по ком звонят твои колокола? Москва, почем звонят твои колокола?! Бом Бом-бом-бом, Бом-бом-бом-бом Бом-бом-бом! ====== Руснаците взеха да се усещат!!!

#11 Шрайка 21.02.2016 в 10:20:56

Ердоган и Давутоглу така се оцапаха с провежданата от тях политика, че миризмата разнасяща се откъм Турция няма скоро да се разсее. Естествено нашенските мекерета, бързайки да подражават на господарите си, не закъсняха да се обозначат с още по-голямо насиране и от Местан не остана нищо освен едно голямо лайно. Веднага се видяха и ибрикчиите * , които с настървение се втурнаха да изпълнят задълженията си и да защитават доказаните предатели на българските национални интереси и каузи. С което, вместо да изчистят насраните задници на предателите, само разнесоха мърсотията и я направиха по-видима. От друга страна, така е по-добре, тъкмо няма опасност човек да ги сбърка с нормалните хора. П.П. * Ибрикчия от Уикипедия, свободната енциклопедия ---------------------------------------------------- "Ибрикчия е служител на султана, който сам извършва действията по подмиването и подсушаването на задните части на господаря си. Поради големината на свитата от ибрикчии, впоследствие се създава и длъжността "Главен ибрикчия", който е и едно от най-доверените лица на султана, предвид спецификата на задълженията му. Човекът на върха на империята, султанът, е имал не един или двама ибрикчии, а цяла “сюрия”, предвождана от "Главния ибрикчия" – същински жрец в “храма” на султана. Съществуват твърдения, че за голям период от време, за главни ибрикчии са избирали главно еничари. По-заможните (и съответно разположените по-високо в социалната йерархия) поданници на империята, са имали прислуга – ибрикчии, които са участвали в ритуала на подмиването – подливали са с ибрика, подсушавали са с кърпи задника на господаря си, пръскали са го с ориенталски аромати" П.П.П. След като си изяснихме понятието, веднага става ясно кой от списващите тук го заслужава. Добре видима е цялата "сюрия". Остава само да разберем кой е обикновен ибрикчия и кой заслужава титлата "Главен ибрикчия".

#12 TheRock 21.02.2016 в 10:48:51

Шрайка | 21.02.201610:20 Добре си погледнал на юг, ха сега погледни и на север и виж другите ибрикчии, начело с Доган, Първанов и цялата ДС-шайка продажници!

#13 Шрайка 21.02.2016 в 13:27:45

Темата е за Турция, така че обръщам внимание на ибрикчиите подмиващи господаря си от юг. А темата за подлогите със северни или по-точно северозападни господари е толкова обширна, че няма да ни стигне нито времето, нито мястото, а и ще бъде удавена в морето от информация, дезинформация и откровени лъжи, поднасяно ни от "демократичната преса" в хода на усилено водената "хибридна война". Имайки предвид, че намесваш Първанов, предполагам, че под "северни", визираш и продажниците с руско самосъзнание. Те са ясни, хем са си изпели песента, хем всички усилия на хибридчиците са хвърлени върху им, така че нямам притеснения относно тяхното наличие и изобличаване. Виж, сериозни притеснения имам, затова че всеки плюе и продава родината си на дребно. Един на руснаци, друг на турци, трети на отвъд атлантици и брюкселски зелки и на никой не му пука за България. Нея, кучета я яли! Това е жалкото в цялата ни политика.

#14 TheRock 21.02.2016 в 13:31:38

Въобще не са си изпели песента. Ако някой подценява Русия и Турция прави голяма грешка. И за двете държави политиката им на Балканите минава през подчиняването на България на техните интереси. Голяма опасност има, породено от това че служим и на Турция и на Русия, западните ни съюзници да определят нашата територия като "зона на сблъсък". В България от доста време няма сериозни инвестиции от Запад, това е доста притеснително и говори много.

#15 TehRock 21.02.2016 в 13:46:12

Днес съм облечен със садо-мазо костюма.Единственото,което искам е групово да ме смажат от бой.Камшици,нажежени членове и пълна доминация. Компютърът ми говори.

Новините

Най-четените