ГЕРБ внася въпросите на Слави в парламента

ГЕРБ внася въпросите от референдума на Слави в парламента. Парламентарната група на партията внася в Народното събрание проекторешение, което дава срок до 15 декември да бъдат приети законови промени, свързани с допитването, съобщава Фокус.

Първа точка в проекта предвижда подкрепа на мажоритарна избирателна система в два тура и въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите, както и годишната държавна субсидия за партиите и коалициите да бъде 1 лв. на действителен глас, обясни заместник-председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Проектът ще бъде обсъжден в правна комисия, където се очаква да постъпят множество предложения. По време на заседанията на комисията ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации, а по въпроса за субсидиите ще бъдат поканени представители на Сметната палата, за да се знае какви ще бъдат последствията от приемането на един или друг вариант.

 

#1 TheRock 14.11.2016 в 21:03:11

Аз ли да ви обяснявам кой е поръчал на Слави референдумчето?

#3 boris 15.11.2016 в 11:05:00

ГЕРБ бързат с референдума, защото той обслужва големите партии и ликвидира малките. След като бъде въведен мажоритарния вот в Парламента ще останат само ГЕРБ, БСП и ДПС, защото само те имат широк финансов гръб, за да водят кампании с субдисия от нула или един лев и достатъчно добре изградени структури по места, така че да печелят в конкретните избирателни райони. Може да влязат и няколко независими, но те без да бъдат група и без общи интереси от тях няма да зависи нищо. При мажоритарен вот, партиите имат депутати не когато имат обществена подкрепа над 4 или 10%, а когато имат пълна обществена подкрепа на дадено конкретно място - както има ДПС в турските вилаети

#4 Шамито 15.11.2016 в 15:44:33

Обсъждането не означава приемане.3 500 000 казаха Да- те ще обсъждат.Какво бре?Ще уважите Роко от Мароко?

#5 Шамито 15.11.2016 в 15:53:24

Боре.Що е свършил Светльо че да продължаваме да му защитаваме субсидията.Колкото по раздробена е политическата система толкова по лесно е манипулируема и управляема.Имаш прогресивни идеи влез в най близката до твоето виждане партия. и отстоявай своите идеи.Но синдромът на Бат Бойко е неизтребим.Куцо и сакато се бори за лидер на партия.

Новините

Най-четените