Избраха Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост"

Столичният общински съвет (СОС) избра Владимир Клисуров за поста изпълняващ длъжността кмет на столичния район "Младост". Посочването на заместник на задържаната с обвинения в корупция Десислава Иванчева залегна като извънредна точка в днешното заседание на СОС.

Клисуров до настоящия момент беше заместник-кмет на района. Той е посочен лично от Иванчева, която е в ареста. Тя е подала заявление за излизане в отпуск. Вместо да издаде заповед за това кой трябва да я замества, тя само устно е посочила единия си заместник - Клисуров.

Преди това самият той в декларация се отказа в полза на колегата си Румен Русев.

Не бяха приети предложения от съветници коалиция "Сердика" и Реформаторски блок-София изборът на и.д. кмет на "Младост" да отпадне от дневния ред или да бъде гласуван след заседанието на Апелативния специализиран съд, който днес решава дали да остави Иванчева в ареста.

Тя беше арестувана на 17 април в центъра на София при акция на МВР, Специализираната прокуратура и КПКОНПИ. Районният кмет стоя повече от 5 часа с белезници, докато разследващите изършваха обиск на нейния автомобил. В него бяха открити 70 000 евро. Според прокуратурата парите са част от сума, поискана като подкуп за издаване на строително разрешително на фирма. Сигналът е дошъл от собственика на фирмата - бизнесменът Александър Ваклин. По случая обвиняеми са и зам.-кметът Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Новините

Най-четените