Миков се учуди от сърцето на Юнкер

Лидерът на БСП Михаил Миков изрази недоумение от странното сърце, което председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер нарисува в писмо до премиера Бойко Борисов. „Интересно общуване между мъже. Не ми се струва естествено някой мъж да ми праща сърца", коментира Миков пред bTV.

Той предвиди, че рано или късно Брюксел ще разбере, че правителството само имитира съдебна реформа. Червените депутати не приемат „историческия компромис" между РБ и ДПС, затова няма да подкрепят новия съкратен законопроект за промяна в Конституцията.

„Промените са самоцелни, далеч са от сериозните реформи в съдебната власт", подчерта Михаил Миков. Попитан как ще отговори на критиките на Радан Кънев, той попита: „Кой е Радан Кънев?". Миков твърди, че БСП не е изпаднала в изолация, а напротив - показала е ясна полицията.

Той напомни, че през януари БСП е подкрепила стратегията за съдебната реформа, но са очаквали това да започне с промени в законите и в краен случай да има промени в основния закон. "БСП не влиза в схеми. Моделът на схемите направи така, че хората да не вярват на политиците", обобщи Миков.

Лидерът на ДПС допълни още, че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София. Решението предстои да вземе БСП-София.

#1 jordani 25.07.2015 в 14:05:22

Значи като се излягаха един до/върху друг Вагинин и Хамстера нямаше чудене, а сега има ? То явно партията пак се е променила и е забравила и Азер. Бива, ама всеки две-три години промяна и току виж останали без избиратели.

#2 wwtp 26.07.2015 в 08:12:00

Леуле,леуле! Господа,забавно е че публикувате статия за "мачистката" реакция на господина от БСП.Веднага да напише едно писъмце до ЮНКЕР и да го скастри за непремерената реакция.Тези господа от Европа не разбраха ли че БСП е най-принципната партия,тя е винаги "да ама не".Този който не е съгласен с нея и праща разни там анти-мачистки нишани е просто с обратна резба и следва да бъде закован на стената на позора.Все пак не е лошо да проверявате статиите си преди публикуване защото според предпоследното изречение в статията излиза че господин "леуле,леуле" е и лидер на ДПС или Местан му е пратил сърчице.Все пак да не забравяме как се целуваха със Станишев на онзи вълнуващ митинг с мъжкарска символика в стил Брежнев-Живков(мляс,мляс).

Новините

Най-четените