Слави обяви кастинг за политици

Слави Трифонов обяви кастинг за всички български граждани в страната и чужбина, които искат да заменят политическата класа в България.

В писмо до медиите сега шоуменът призовава всички, които се смятат за добри професионалисти в своята област, образовани са, искат да променят страната и не са зависими от никого, да му изпратят подробна информация за себе си и данни за контакт.

С обявяването на проекта, за който до момента не се знае много, Трифонов обяви, че ще търси "талантливи, квалифицирани и морални българи", които могат да управляват страната.

Тогава в първото си за сезона шоу той намекна, че няма да смесва медийния и политическия си продукт и всеки, който иска да получава информация за новата платформа, да следи профилите му в социалните мрежи Facebook и Twitter, направени специално за целта.

До момента не е обявено нито името на проекта, нито насочеността, нито има ясна идея как то ще се финансира. За сметка на това Трифонов отправя вече покана към евентуални бъдещи съмишленици.

Ето и пълният текст на писмото без редакция:

"Вълнува ли ви това, което се случва в България? Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди? Харесва ли ви това, което виждате в българските политици? Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден? И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?

През всичките тези години задавах въпроса "Защо не се включиш в политиката?" на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах. И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ - "Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия". Колко логично и страшно.

Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени. А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор.

Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни.

Ако искате да бъде така, ако наистина искате - сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се.

Изпратете ни подробна информация за себе си и контакт за обратна връзка на имейл: slavi@referendumbg.com

В крайна сметка думата "република" идва от "res publica" и означава "общи дела".

Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава."

#1 deowin 25.09.2017 в 17:23:11

>"Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия" Така е, когато хора като Борисов, Сидеров, Бареков и Трифонов влизат в нея - кофа с лайна дори и в каца с мед да я изсипеш, пак ще стане гнусотия. Не знам дали имаме каца с мед, но знам, че кофата с лайна никак не помага. >Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната Трифонов пропуска да спомене изрично най-важното условие - ако или нямате принципи, или сте готови да ги изхвърлите на боклука като застанете зад безпринципен хамелеон шоумен. Предполагам няма нужда да го казва, защото дори на малко дете му е ясно кое е най-важно за кандидатите да се повозят на най-новата и лъскава политическа каруца за тор, този път на Трифонов.

#5 скучко 26.09.2017 в 10:40:44

Пета, достатъчно е да правиш само 70 неща: Мусака и 69.

#6 slyscar 26.09.2017 в 10:47:42

За съжаление в нашата мила родна страна хората които искат да станат политици го правят с цел не за да влязат в политиката, а да влязат в управлението. Това е разликата. Сега нещо което ме притеснява в желанието на Слави. Как недобре образован човек, заобиколен от себеподобни хора ще определи кои са подходящите хора. При Слави, както и при Марешки, Бареков, Сидеров, Каракачанов, Симеонов, Яне Янев и всички останали мили родни картинки се наблюдава появата на мини лидерски партии с неясно финансиране. Финансирането накланя везните. Слави така и не пожела да каже кой финансира сегашните му начинания, но най вероятно същият този ще избира и "правилните" експерти. Макар че то Марешки вече ги взе всичките в неговата партия, както и всичките прагматици. Смея се с глас. Та сега се чудя Слави партия ли ще прави, експертен съвет ли ще събира, актьорска формация или просто водевилно шоу с наченки на модерен поп фолк... Странни предположения се въртят в главата ми. Слави ще определа кои българи са "талантливи, квалифицирани и морални" Това ми прозвуча като виц от вечерна шоу програма. Сега се чудя, кастинга дали ще го излъчват на живо... Пак се разсмях... ама ми се и плаче, колко трагични станаха нещата в тази държава. В скоро време министрите ще си ги избираме от реалити форматите. То вече си имаме министър-председател с трети мандат избран по този начин, така че всичко си е в реда на нещата...

#7 rare case 26.09.2017 в 11:43:11

Кастинг и Славчо и Гъмзата ще са жури.

#8 dedo adji 26.09.2017 в 13:12:32

В Стършел обявиха комисията, която ще отсява кандидатите: отец Нафърфорий, Гацо Бацов и Гугутка Заспалова. Да ни са честити новите политици.

#9 Xaoc 26.09.2017 в 13:38:52

Аз съм образован, успял човек на Запад с годишна заплата от $150 000. Имам си хубав живот, приятели, добра позиция в обществото и планове за бъдещето. Внезапно се появява някакъв плешив и ми предлага да се върна в родината си, където не е сигурно как ще се развият нещата, но е сигурно, че ще изоставя хубава среда и добре платена работа, ще спра професионалното си развитие и е много вероятно да бъда критикуван от семейството и приятелите си. Друго сигурно е, че дори по някакво чудо партията на Слави да влезе в парламента и стана депутат, аз ще бъда един от онези 240 човека мразени от целия народ и ще живея в среда, която никога няма да бъде по-добра от тази, която съм напуснал. Предложението звучи повече от примамливо, как да откаже човек.

#10 Виктория Пенелопова 07 26.09.2017 в 15:40:48

Хаос, това, което си написал е вярно, при едно условие - че индивидът, който отправя предложението е Трифонов, трифоноподобните и днешните 240. Все си мисля, че ако се яви човек/група с мисия, с ясни цели, с прозрачен минал живот и честен настоящ, та.....все си мисля, че родолюбието и надеждата ще върнат много хора в България. В момента и близките много моменти, такава възможност няма.

#11 deowin 26.09.2017 в 17:01:08

>се си мисля, че ако се яви човек/група с мисия, с ясни цели, с прозрачен минал живот и честен настоящ Ще бъде скоропостижно смазан от системата и унищожен като личност до такава степен, че дори иначе свестни хора, които са го подкрепяли, ще почнат да се съмняват в преценката си. Откъде съм толкова сигурен за такава хипотетична ситуация ли? Не е хипотетична, този филм го гледахме съвсем скоро.

#12 Nenimir 26.09.2017 в 18:46:21

Няма ли да има кастринг на политици, има някои инструменти от средновековната инквизиция, които ще ги излекуват от ереса

#13 Nenimir 26.09.2017 в 20:28:39

Левски и Ботев са го правели знаейки, че ще е трудно, че ще трябва да се преборят с тесногръдото неразбиране, селска дребнавост и страхливост на сънародниците си, не са очаквали отплата, просто са обичали родината си и са искали тя да преуспее. Така, че какво като те оплюят, важното е да вярваш че си го направил с чисто сърце.

#14 Cutter 26.09.2017 в 21:27:53

> Не е хипотетична, този филм го гледахме съвсем скоро. Кой човек визираш тук?

#15 deowin 26.09.2017 в 21:50:27

>Кой човек визираш тук? Ако намираш за необходимо да ми зададеш този въпрос, то надали ще се съгласиш с отговора, който, следователно, ще си спестя, защото не ме влече да водя разговор на тази тема.

#16 Cutter 26.09.2017 в 23:27:07

Не те карам да водим разговор, а само да споменеш име, защото ми е интересно, а не, защото си търся причина да захвана спор.

#17 deowin 27.09.2017 в 17:05:34

Fair enough. Радан Кънев.

#18 Cutter 27.09.2017 в 21:34:18

Благодаря!

Новините

Най-четените