Борисов ще подаде оставка, ама друг път

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да подаде оставка преди втория тур на президентските избори, защото "не иска да създаде какафония в държавата за една седмица".

"Сред политическите партии ГЕРБ се представи най-добре, всички останали са в инициативни комитети и коалиции. Мобилизираме се максимум, имаме една седмица", каза Борисов в първото си изказване след края на изборния ден.

"Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори, по-точно излизаме от властта. Фронтът е ясен - БСП, ДПС и за съжаление ДСБ", каза Борисов.

Той заяви, че не очаква подкрепа от партията на Ахмед Доган, доколкото "БСП и ДПС вече играят заедно".

На въпрос защо се отмята от първоначалното си обещание да подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа сила на изборите, Борисов заяви "Как да дам оставка, сега на първи тур ли? На следващия понеделник да сме в оставка преди втория тур. Следващия понеделник това ще се случи".

Репликата му по време на предизборната кампания обаче беше различна: "На първи тур съм казал, ако герб загуби тези избори, подавам оставка".

"Важното е да знаем за каква България ще гласуваме. Дали за България, която е изолирана в международно отношение и със спрени еврофондове? Призовавам за подкрепа всички хора, които не желаят БСП и ДПС отново да правят експерименти с българския народ и икономика", беше коментарът на Цецка Цачева.

Тя се обърна за подкрепа към всички граждани "които помнят тоталитарния режим и които имат свой бизнес".

#2 JB 07.11.2016 в 05:28:37

Този коментар е абсолютно точен!

#3 Борката 07.11.2016 в 08:36:16

Врътигъз!

#4 Spirit Horse of Cherokee 07.11.2016 в 20:49:03

Цецка се обърнала към хората, които имат бизнес да гласуват за нея- какво лицемерие и къса памет. Точно хората, на които мракобесното управление на ГЕРБ съсипа малкия бизнес, могат най-сетне да ги изритат от властта. Дано после и ветропоказателят Б.Б. наистина да даде оставка, но това, предвид последните му извъртания е много съмнително. Стъпка по стъпка- първо да си тръгва Цецка, после ще дойде ред и на останалите.

Новините

Най-четените