ДПС искат охраняваните от НСО да си плащат за това

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски да си плащат за охраната от НСО. Такова предложение внесоха депутати от партията, включително самият Пеевски, внесоха за промяна в Закона за Национална служба охрана.

Предложението е в отговор на обещанието на настоящия лидер на ДПС Мустафа Карадайъ относно двете лица на партията.

С настоящия законопроект се уреждат обществените отношения, регламентиращи реда и начина за охрана от Националната служба за охрана на кръга от лица, посочени в чл.22, ал.1, т. 2-4 от закона, а именно: народни представители, членове на семействата на лицата по чл.20, ал.1, както и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката.

Промяната, която предлагат от ДПС е, народни представители, членове на семействата на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя, както и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната, да си плащат за охраната от НСО.

Целта е охраната на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната служба за охрана, като по този начин ще се постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване на разходите за охрана без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице.

Тагове: дпс, нсо, охрана
#1 dedo adji 15.01.2020 в 16:08:16

Добро предложение. Няма да е зле тия двамата да дадат личен пример, като започнат да си плащат без да чакат закон. На никой от тях портфейлът няма да изтънее, нито пък някой ще плаче, ако им гарнират руколата с пирофосквобешетам.

Новините

Най-четените