ДПС се готви да подкрепи официалнo Орешарски

Президентската кандидатура на Пламен Орешарски вероятно ще бъде подкрепена официално от ръководството на ДПС през следващата седмица. Това съобщава в. "Капитал", като цитира депутати от парламентарната група на Движението.

Подкрепата за Орешарски е обсъждана на последното заседание на ПГ и ръководството на ДПС на 11 октомври. Окончателно решение трябва да бъде взето до дни.

На същото заседание е обсъждана и възможността за подкрепа на Ивайло Калфин, но източниците на "Капитал" твърдят, че вероятността това да се случи е минимална.

Бившият министър-председател Пламен Орешарски се кандидатира за президент чрез Инициативен комитет на 26 септември в двойка с бившия си транспортен министър Данаил Папазов.

Той обяви, че се връща в политиката с намерение да не "повтаря грешката да е зависим от политически партии", но не изключи възможността да бъде подкрепен от някой от бившите си партньори във властта.

Орешарски беше избран за премиер с мандата на БСП през май 2013 г. На 14 юни 2013 г. той предизвика тежка политическа криза, като предложи за председател на ДАНС депутата от ДПС Делян Пеевски. Година по-късно се принуди да подаде оставка заради недоволството срещу правителството му.

Според последното проучване на "Галъп", в момента електоралната оценка на Пламен Орешарски е незначителна (1,3%). Социолозите обаче изрично посочват, че активното включване на ДПС в изборите може да преобърне баланса на силите, включително да реши изхода от балотажа.

#1 rare case 14.10.2016 в 16:02:02

вЕрно??Стига, бе!

#2 Шамито 14.10.2016 в 17:25:46

За прецакания премиер има цяр.Ами да се повтори.Ореха е най наивния политик на нашето време.Безцеремонно го използват а той завалията все усмихнат.

#3 VK 15.10.2016 в 02:41:57

Философът знае играта, вие не я знаете!

#6 sim4o 15.10.2016 в 11:00:39

5 Manuela Gerenova | 15.10.2016 10:10 Изненадани? -------------------- Аз лично си мислех, че може би останалите тук-таме седерасти, ще са зад Орешарски .. Да припомня- Орешара е стар техен кадър-част от екипа на Костов е, после Надето го слага за заместник-председател на Координациония съвет СДС (ВТОРИ пост в седерасткия партиен ранг! ).. Идва и най-интересния момент - седерастите го номинират за кандидат-кмет на София .. Надето - подкрепя! Димитър Луджев, бил организирал обаче, някаква си среща в "Радисън" с Васил Божков .. предизборния щаб - и той щял да бъде! И се емват - та да отидат .. Плужев, Стоянович и разни други .. да, ама не - Надето нещо се разлютява и ги разгонва, като империалист! Били се срещали с Ологархията- е аргументацията май .. или нещо там подобно.. И се пита, по това време Надето, се среща ВСЯКА ВЕЧЕР с Алексей Петров - учи, както се говори Таекуондо.. И що за кучета и котки - може, а за Божков - не може, се питаме .. И ми е минавало през ума, че истинските седерастчета, може и да имат някакво чувство за вина - заради Надето Таекуондистката .. и някакъв сантимент към техния Орешарски и кой знае-може и да го подкрепят!

#8 sim4o 15.10.2016 в 13:41:21

И сдратката сган да не забравяме .. соросоидите безродни! Те - на прасетата, директно ! Още помня, в 1990 кой потропчи, току-що пуснатият от затвора Ахмед Доган на тяхната страна на Кръглата маса и легитимира антибългарските попълзновения .. Ами кой ги допусна до властта резняците за първи път - нали Филип Димитров! Кой реши, че ще се бори с българския национализъм, па и го бил победил .. нали седерастите-соросоиди .. Та на прасетата .. и това е! Трепан на безродниците!

#10 sim4o 15.10.2016 в 15:56:35

Manuela Gerenova | 15.10.2016 14:35 sim4o, не познавам седесар, който би застанал зад Орешаро. Иначе, да, забележително продажен е..." --------------------- Че то той си е тяхно творение! Те го вкараха в политиката - подскачащите .. .. заместник беше на Костов първом, втори човек в Координационния съвет, след Надето, по онова време .. Викаш- ще си се отрекат от творението три пъти, преди да пропее петел?? Седерасти сър.. Иначе - ами сигурно е забележително продажен .. то от това безродно котило, кой не е? Ей дадения от мене пример - Орешарски с Луджев и още там някакви се срещал един път официално с Божков .. и Надето намира повод да го натири възмутена.. как така ходел насам-натам, как така се срещал? Да ама същото ТОВА НАДЕ– ВСЯКА ВЕЧЕР при Трактора .. " Алексей Петров ме учи таекуондо, но хич не ми хареса" http://www.blitz.bg/article/16747 Да се учи, на каквото си ще Надето .. ама ми е странно това седерастко лицемерие и двойния стандарт! То - продажници всички - и си се срещат с какви ли не субекти .. ама едни - чисти и в бяло целите ... другите - "забележително продажни".. Ама да си се оправят седерастите .. Поздрави

#11 sim4o 15.10.2016 в 16:02:36

Но си права, Мануелче, за седерастите .. Ходят, скачат, подкрепят някаква шушумига .. а сме им казали нещо за него и за неговите деяния - а ни изядоха с парцалите .. Седерастка паплач .. Желю, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Млад Стоян, дето курбан го не даваме, Надето Таекуондистката, Петър Берон.. И Пламен Орешарски що го забравяме - техният втори човек в структурите беше по едно време .. ако не бяха широките седерастки маси и подскачането - щеше да си е Пламен някакъв доцент по икономика нейде, не ли? И викат , и скачат .. а техните пичове-като са на трибуната - в очите им гледат и попиват всяка дума - все едно е синьо откровение свише .. Мине не мине време – "а , ми той не е вече наш, той е забележително продажен.." Ми кой го създаде като политическо лице бе, кой го направи това което е .. нали вашето подскачане! Седерасти сър

#12 dedo adji 15.10.2016 в 18:25:27

Сър, Мани го мухлясалия бадем, и с рязаните и без не може да се класира. По-важно е кого ще подкрепи дъртият пезевенк доган на балотажа. Това може да обърне палачинката.

Новините

Най-четените