Мустафа Карадайъ: Ние сме опозиция и това определя поведението ни

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че партията му е в опозиция и това до голяма степен определя поведението й при евентуален вот на недоверие.

В ефира на Нова ТВ той допълни, че не са търсили консултации с БСП, а имат свои мотиви.

Във връзка с вота на недоверие, който предстои да бъде внесен от социалистите по темата "Здравеопазване", Карадайъ каза още, че подобен тип гласуване е сериозен политически инструмент в парламентарната република.

Според него дори и дебатът по темата е част от успеха на даден вот на недоверие и произвежда определен политически ефект.

Лидерът на ДПС определи настоящото управление като "популистко-националистическо", без ясна програма, визия, цел и посока. За него на обществото се внушава, че няма алтернатива на управлението, но това не е така и даде за пример именно партията си.

В края на седмицата Движението за права и свободи ще има семинар, на който ще актуализира програмата си при новите реалности в национален и европейски план.

Карадайъ посочи, че ДПС е най-подготвена за участие във властта в сравнение с останалите политически партии.

Той обаче подчерта, че не подкрепя политиката "стани да седна". На въпроса къде стои ДПС в конфликта между премиера и президента отбеляза, че спора между институциите е поредният пример за кризата в страната и в длъжността.

Движението би застанало зад управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностната база.

Новините

Най-четените