Клонинг на СИРИЗА от Велизар Енчев

Въпрос на време беше в българската политика да се появи клонинг на СИРИЗА - предстои създаването на Движение за радикална промяна, зад което стои бившият тв водещ и  депутат Велизар Енчев, първият отцепник от парламентарната група на Патриотичния фронт заради несъгласие с коалиционната формула и личността на премиера Бойко Борисов.

Движението ще бъде създадено на 4 и 5 април в Арбанаси. „Надявам се да се превърне в партия. Време е да кажем „Не" на тази политическа система, на тази парламентарна конфигурация, която измами, с малки изключения, всички, български граждани", посочи пред Нова телевизия Енчев, известен и със своята книгата за работата му като агент на Държавна сигурност.

Енчев определи движението като социално, но не ляво, макар че „много от социалните послания са леви".

Сред първите задачи ще е радикална борба с бедността. Преди при правителството на Гърция прие аналогичен закон, с които купони за храна и ток ще бъдат предоставени на най-бедните и ощетените от кризата. Еврокомунистите, както са наричани СИРИЗА, приеха мярката, въпреки нежеланието на международните си кредитори.

„Първа точка - няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оставка", подчерта Енчев. „Какво направиха АБВ и ПФ? точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели", допълни той.

#1 Vladimir 22.03.2015 в 17:39:16

Priqtel Siriza e dobro ne e losho. Pone , za sega e taka. Vseki kazva kakvoto iska- za edni e Hitler, za drugi ka zvat Putin e, drugi kazvat Siriza.

#5 янаки 23.03.2015 в 09:06:47

Като стана дума за Източна Румелия ,не мога да се въздържа, въпреки намерението ми да не коментирам във вебкафе да се изкажа. Населението в границите на Източна Румелия през 1879 г. (от изток на запад – приморци, зааралии и тракийци) е било най-българско от българското, а не турско, както госпожата твърди. Е имало е и помаци и турци, но те са били, а и сега са малцинство.

#6 HiFresh 23.03.2015 в 17:56:57

Коментарите, като че ли не се отнасят за бъдещия клонинг? На новата партия ще предложа безплатно някои обещания, които ще помогнат да вземе властта. На първо място излизане от НАТО и ЕС. Вечна дружба с Русия и връщане на изгубените необятни източни пазари. Огромни поръчки от Кремъл. Бързо и незабавно вдигане на пенсиите /поне с 1000 лв на месец/, безплатно - здравеопазване, образование, градски транспорт и задължителна почивка 1 месец на българското или гръцко море /там ще плаща СИРИЗА/. Излизане от валутния борд и безконтролно печатане на левове. Национализиране на всички хипермаркети и МОЛове. Скъсване на дипломатическите отношения с Англия, САЩ и останалите империалистически държави. Създаване на собствен ядрен ракетен инвентар и ядрени кафеварки с мин. живот 900 години. Събудих се. Щастлив съм, че всичко това е само сън...

Новините

Най-четените