"Патриотите" искат пълен мандат от Борисов

Лидерите на "Обединените патриоти" са поставили условие пред Бойко Борисов за коалиционен кабинет с "пълен 4-годишен мандат, без нито един да може да предизвиква предсрочни избори".

Това каза председателят на ГЕРБ сред преговорите между двете политически сили, проведени в сградата на Народното събрание.

"Доволен съм, че колегите от Патриотичен фронт са много разбрани. Дори и след нещата, които каза Валери Симеонов за широка коалиция, стана ясно, че такава не може да има. Цялата отговорност падна на нас и ние сме длъжни да продължим напред и да намерим разумните компромиси на базата на програмите, експертите, на това което можем едните и другите. Ако намерим подкрепа и от другите партии, е добре дошло", каза Бойко Борисов.

"Патриотите дадоха едно условие, с което се съгласихме - четиригодишен мандат и никой от участниците да не предизвика предсрочни избори. Ние сме длъжни при тези резултати да се разберем, това беше единственото, което аз казах на срещата", обяви той.

Борисов прекъсна преговорите със Симеонов, Сидеров и Каракачанов, за да се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който е на посещение в България.

#1 Гризли 04.04.2017 в 15:10:16

"Патриотите дадоха едно условие, с което се съгласихме - четиригодишен мандат и никой от участниците да не предизвика предсрочни избори. Ние сме длъжни при тези резултати да се разберем, това беше единственото, което аз казах на срещата" Само едно условие?! А едни други условия за 300 лв пенсия? За едни неща от патриотичната програма, без които не можеше и дума да става за подкрепа на правителство? Май имаше и нещо за заплати... Нещо много бързо им секна патриотичния мерак за съгласуване на програми... Или видяха, че едвам влезнаха в парламента и се уплашиха? Щото при още едни предсрочни избори и май те ще подават оставки, като лидерите на другите малки партии...

#2 Reality Liberation Front 04.04.2017 в 23:47:57

И Чуколина кротко наднича от ъгъла...

#3 dedo adji 04.04.2017 в 23:50:15

Гризливия, въпреки всички опити и отвътре и от европа, патриотите вече 12г. никой не ги е избутал от парламента. И все повече ще стават хората, които смятат, че трябва да се защитава България и българщината. Пръв ще призная, че имат много трески за дялане, не трески, а цели чепове. Но друг няма кой. Всички други се грижат за демокрация, евротолерастия и др. шменти капели, и най-паче за собствената си гуша.

#4 Spider 05.04.2017 в 01:03:38

Ако ще разчитаме на Волен Сидеров, Каракачанката и другите подобни да съхранят България и българщината, направо да закриваме. А са във всеки парламент по едни други причини, ама аре да не се отплесваме.

#5 deowin 05.04.2017 в 20:24:28

>И все повече ще стават хората, които смятат, че трябва да се защитава България и българщината на думи. В края на изречението липсваха две думи за да отговаря на реалността. Добавих ги.

Новините

Най-четените