МОН дава над 2 млн. лв. за поръчка на рекламни сувенири

Министерството на образованието и науката обяви обществена поръчка за над 2 млн. лева за изработката на стотици хиляди рекламни материали за популяризиране на дейността си и на проектите по европейската програма "Наука и образование", по които е бенефициент.

Срокът на мащабната поръчка е 4-годишен (т.е. до 2020 г., докогато ще се е случила най-малко една смяна на правителството), а ориентировъчната стойност на търга е 2 050 000 лева без ДДС. Условията предвиждат сключването на рамково споразумение с не повече от трима изпълнители.

Финансирането ще дойде от държавния бюджет и от европейските оперативни програми.

В списъка на продуктите, с които МОН смята да се рекламира, са включени над 200 хиляди дребни сувенири като ключодържатели, антистрес топки и др.

В едри количества са поръчани и диплянки, брошури, флаери, стикери, плакати, химикалки, папки и всевъзможни канцеларски пособия с възможност за печат на визуализация съгласно изискванията по оперативни програми.

Наред с тях обаче са поръчани и по 50 комплекта луксозни химикали, тефтери, папки и портфейли от естествена кожа, както и по 10 хавлиени кърпи, пъзели, термочаши, комплекти инструменти за ремонт с клещи и отвертки, по 100 бр. луксозни джобни ножчета, брандирани стъргала и метлички за почистване на стъклата на автомобилите от скреж, силиконови и светлоотразителни гривни, и др.

Поръчката е обявена на 12 август, но документите са публикувани в началото на тази седмица.

БГНЕС посочва, че министерствата, които оперират с европейски средства, нямат практика да пускат толкова мащабни поръчки за подобни услуги.

Крайният срок за подаване на оферти е 17 септември.

#1 паяка 17.08.2016 в 11:36:55

Хм, Меркуриус и подобни, отново ще се налапат на сметката на данъкоплатеца. Какво да й рекламираш на задължителна държавна и за съжаление в не най-добро състояние дейност?

#2 Nikkor 17.08.2016 в 12:38:05

Другарката Моника Янева-Станишева направи едни 20 000 000 ( двадесет милиона ) лева от подобни глупости. Тая комунистическа снаха що да не напълни и тя гушата на някой познат от подобни простотии. 25 години едни номенклатурчици и техните деца разиграват фарса "демокрация". Едните се правят на "леви", другите се правят на "десни". Нито едните, нито другите стават за каквото и да е, освен да крадат и да лъжат.

#3 pixie 17.08.2016 в 12:44:30

Любимата ми снимка на Кунева (не че имате друга). По-безсмислена и неоправдано скъпа инициатива не можа да измисли другарката. По-продуктивно ще е да търси покемони.

#4 boris 17.08.2016 в 13:34:35

Ако през комунизъмъ някой министър си беше позволил подобно нещо, политбюро щяха да уредят да му се тегли куршума. Тогава викахме - аман от комунизъм, ама от онова време не помня много хора дето нищо да не правят, обаче да чакат от държавата да им дава пари. Харчеха са пари за всякакви глупости, ама чак за такива не. Държавата даваше апартаменти на ромиганите от милета, ама не пропускаше възможност да ги хване на работа, поне до някъде да си ги изработят. Който не работи не трябва да яде. Такъв комунизъм като сега никъде нямаше.

#5 цезар 17.08.2016 в 18:38:19

"комплекти инструменти за ремонт с клещи и отвертки, по 100 бр. луксозни джобни ножчета, брандирани стъргала и метлички за почистване на стъклата на автомобилите от скреж" не ми стигат образованията и акъла да го проумея, а уж единия от изпитите, с които ме приеха в университета беше тест за интелигентност

#6 iii_krv 18.08.2016 в 01:14:24

Секс играчки няма ли да има? Някоя секс кукла с образа на Пръмова?!

Новините

Най-четените