23-годишна оглавява кабинета на Москов

Дъщерята на шефа на ВМА Николай Петров - Руслана, е началник на кабинета на здравния министър Петър Москов. Тя е завършила журналистика и беше медиен съветник на служебния здравен министър д-р Мирослав Ненков в кабинета „Близнашки".

Баща й Никола Петров беше служебен министър на здравеопазването в служебното правителство на Марин Райков.

Руслана Петрова е родена през 1991 година и започва да следи проблемите във здравеопазването като репортер във в. "Стандарт". Занимавала се е и с обществените поръчки и кампаниите на медиата до август 2014 година, като от 2012 година ръководи собствена пиар компания.

Изучава три магистратури - „Здравен мениджмънт и обществено здраве", „Финансов мениджмънт" и  „Реклама и публични комуникации". От ноември младата дава има нов профил в социалните мрежи, където редовно публикува информация за здравни теми и случващото се в министерството, ръководено от Петър Москов.

#1 шщд 13.12.2014 в 13:54:09

Наследствено е,а?

#2 dimitarsto 13.12.2014 в 13:59:45

Това е грешка.Не може на такава длъжност да се слагат хора без всякакъв жизнен опит.Дето се вика,още с мляко по устата.Пък министър Москов изглежда сериозен човек.Нищо против младите,но то не случайно от векове кариера се почва от най-ниското стъпало - чирак,калфа,майстор,собственик...иначе все ще сме на дъното,ако не спазваме тези простички правила.

#4 Дракон с кисело зеле 13.12.2014 в 14:29:28

А тъкмо Москов ми ставаше симпатичен... Не може да вземеш някакво хлапе за подобна длъжност, колкото ще гениално да е. Трябва си жизнен опит.

#5 Alice in Chains 13.12.2014 в 14:48:27

В парламента се разхождат дебили като Волен Сидеров, Анна Баракова и всякаква друга измет. Вие обаче се хванахте за възрастта на момичето. А то е достатъчно квалифицирано и опитно за поста, който заема.

#7 Дракон с кисело зеле 13.12.2014 в 15:46:59

Alice in Chains, мислиш ли, че присъствието на споменатите дебили не ни дразни или не сме говорили против него? Да не говорим, че това, че баща й е бил служебен министър, смърди неприятно. Ако не беше така, никога нямаше да получи тая длъжност. Трите магистратури на такава възраст също са доста съмнителни. Ако не прекъсва, човек на двайсет и три си взима бакалавърската степен, а тя взела не една, не две, а три магистратури... Някак... Съжалявам, обаче нищо не може да ме убеди, че тази девойка е била най-квалифицираният кандидат за длъжността. Просто не е възможно.

#8 Alice in Chains 13.12.2014 в 16:10:38

Когато се изказвам за човек, гледам да го познавам. Или поне да съм проследил публичните му изяви. Тя не се изявява публично (не е това работата й), но квалификациите са налице. Млада е, значи не става. Тогава да предлагам инконтиненцията да бъде едно от условията за заемане на ключов пост. В случая обаче това момиче е можещо и си е съвсем на мястото. Има достатъчно натрупан опит, както става ясно от статията. Съмнява ме обаче, че част от коментиращите знаят какво точно прави началникът на кабинета. Много по-лесно е да се "изпраска" един сочен коментар в тон с целия хор и да чакаш одобрение.

#9 Дракон с кисело зеле 13.12.2014 в 16:58:44

Да ти кажа, намираше се кой да каже същото и за любовницата на Лукарски, а знаем колко се разсмърдя работата около нея... Сори, обаче аз изобщо не съм сигурен, че квалификациите са налице. Налице е фактът, че на важна държавна служба се назначава дъщеря на бивш министър, която няма трудов стаж, няма опит, а образованието й е твърде съмнително. Това смърди на връзкарщина, която не е ОК дори в най-пропадналата частна фирма, пък какво остава за управлението на държавата?

#10 pixie 13.12.2014 в 17:12:49

Как беше - "млада и амбициозна"? Плюс от мен за Дракона.

#11 Alice in Chains 13.12.2014 в 17:17:31

В статията е описано къде и какво е работила. Бих обърнал внимание на тази част от текста и бих навързал нещата логично. А баща й е уважаван лекар. Заради него не бива да работи нещо, което умее?

#12 Kozlova 13.12.2014 в 17:33:00

......като от 2012 година ръководи собствена пиар компания .... (на 21 години). Моля. Москов просто не трябва да получава безрезервна или безусловна подкрепа. Един добър ход, ОК, но явно лупата трябва да си се прилага за всеки БГ министър. Защото на избирателите му им е омръзнало точно това: от "преуспели и талантливи" млади хора на по 21 - 23 години. ИзСвинявам сА - избирателите на РБ не са като тези на ДПС, БСП, и пр.

#13 Kozlova 13.12.2014 в 17:37:25

И за да няма заяждания - по-високата възраст не е гаранция за професионализъм, но съвсем младата възраст и почти сигурна гаранция за липсата на такъв. Дори и да са реални квалификациите, това са академични квалификации, а не практически опит, подкрепен от академична начетеност. NO WAY!

#14 VK 13.12.2014 в 17:44:20

"Ако не прекъсва, човек на двайсет и три си взима бакалавърската степен, а тя взела не една, не две, а три магистратури... Някак..." Е тва не ти ли говори нещо? Ако някой е успял на толкоз години да направи нещо, което на друг би успял, като чукне 30 поне, това не е ли достатъчна оценка за квалификация? Ама не! Ако беше мъж и имаше такава колекция от дипломи на 23, щехте да го обявите за гений, но понеже е млада жена, значи нещо не е у ред ! Не у ред в главите на некой хора... Или като в оня виц: "-И що го гръмна? -Ми много знае..."

#15 Kozlova 13.12.2014 в 17:48:53

VK, Физически е невъзможно да придобиеш толкова дипломи и същевременно да си работил. Значи или едното е FAKE, или другото. Приятелите на въпросната да се скрият, защото тук си имат работа с образовани хора, налагало им се да работят от 18 - 19 годишна възраст. Не се опитвайте да ни обяснявате как се взимат дипломи и как се работи. Налягайте си парцалите и уважете подкрепата, който този министър досега е получил. Тя е много крехка и ценна!

#16 pixie 13.12.2014 в 17:52:28

Не е ли по-логично и нормално първо да стане член на кабинета на Москов и като докаже, че е такъв експерт, какъвто дипломите и квалификациите й сочат, че би трябвало да е, да оглави кабинета? Как така иначе изведнъж без опит, кацваш на такава висока длъжност? И аз харесвам Москов и му се кефя, че има идеи за промени. Това личи от всичките ми коментари, но хора, на такива постове се гледат наистина под лупа и така трябва да бъде.

#17 Дракон с кисело зеле 13.12.2014 в 17:57:19

Alice in Chains, честно казано, малко остава да ме заглождят съмнения, че или ти си въпросната мацка, или си платен трол. Най-малкото заради факта, че регистрацията ти е от днес и веднага се хвърляш в защита на незащитим избор. Пак казвам, НЕВЪЗМОЖНО е подобно момиче да вземе тази длъжност само на базата на талант, образование или каквото там. Няма необходимия стаж и няма как да го има, не и на тези години. Образованието й ми е много съмнително. Ръководила собствена фирма, пък междувременно била репортер и завършила бакалавърска и три магистърски степени за времето, за което един нормален отличен студент си взима само бакалавърската... А Нобелова награда дали няма да кажат, че има? Естествено, възможно е да е някакъв свръхгениален вундеркинд, обаче все си мисля, че е по-вероятно просто да се възползва от влиянието на татко си, уважаван лекар и бивш министър. Както Ива Йорданова се възползва от любовника си - и тя беше млада и гениална. Делян Пеевски също беше млад гений, когато на 21 години стана председател на борда на директорите на варненското пристанище. Плюсове за pixie и Kozlova.

Новините

Най-четените