Едвин Сугарев - консул в Ниш

Едвин Сугарев, едно от лицата на прехода, е назначен за генерален консул в Ниш, Сърбия. Решението е взето на последното правителствено заседание, като от поста е освободен Атанас Кръстин.

Сугарев ще отговаря за консулски окръг, обхващаш Нишки, Пиротски, Пчински, Борски, Ябланички, Топлички и Зайчарски окръг. Това е регионът, където живее българското малцинство в Сърбия.

Сугарев е бивш депутат и български посланик в Индия и Монголия. Като депутат от Великото Народно събрание, Сугарев не подписа Конституцията. На два пъти е обявявал гладни стачки. Първият път с искане оставката на президента Жельо Желев, а вторият път с искане оставката на бившия премиер Пламен Орешарски.

В последно време той издаде книгата, свързана с фалита на КТБ, а основаното от него Движение "22 септември". През миналата година Сугарев участва в предизборните кампании на ГЕРБ.

#1 Harry 06.11.2015 в 23:34:57

Едвин Сугарев - българомразец и глобалист, за български консул точно в Ниш - заграбена та българска земя, по-голяма подигравка е трудно да се измисли! Едвин Сугарев е поет, ето едни негови стихове: Откачалката пикае и си мисли за есента мъж загърбил пътя облаче от пара беше казал някакъв приятел ала по тези мокри алени листа капчиците ми напомнят сякаш за формата на празнотата иккю сигурно я е открил пикаейки в някоя тъжна есенна утрин край киото додето луди облаци са се търкаляли думтейки над главата му дали си е помислил и тогава за усещането породено от кехлибарената струя върху сухите листа това не знам не знам във всеки случай според мен прилича на сатори

#2 Harry 06.11.2015 в 23:37:14

Откачалката пърди и си похапва киселец от Едвин Сугарев като птица съм клекнал на сушина под стряхата на черепа на черепа под стряхата небето се въси навън светкавица просветва между облачните лапади лампадите са счупени и кисело горчиво е моя сладка лудост мой копринен балдахин мое червейче изконно в тази ябълка адамова моя козино над плещите на яков мой език гръмовен зов мой подир който се завръща на своя бряг пореден левитан от фасове разкашлян и с препълнен търбух побрал поне стотина от недоворчивите несговорчиви божии пророци

Новините

Най-четените