Провал на делото срещу Емилия Масларова

Емилия Масларова беше оправдана от СГС по обвинението за длъжностно присвояване на 11 млн. лева.

Делото срещу Масларова, което започна още през 2010 г., приключва едва сега на първа инстанция.

Бившият социален министър в Тройната коалиция беше обвинена за присвояване в особено големи размери около ремонта на социален дом в Стара Загора.

В края на миналата седмица прокуратурата поиска 20 години затвор, запор и конфискация на имуществото на Емилия Масларова. Това беше максималната присъда, която можеше да се даде по повдигнатото обвинение.

Още четирима души бяха подсъдими по делото срещу бившия социален министър.

"По това дело съм направил всичко, което ми е по силите да разкрия истината, защото според мен има престъпление. Убеден съм, че присъдата ще бъде отменена, защото не е възможно, когато едно строителство струва 8 млн. лв., а държавата предоставя 19 млн. лв. и експертите установяват, че само девет милиона ги има в сградата, този процес да не е свързан с престъпление", заяви прокурор Калин Софиянски, цитиран от "Правен свят".

Той заяви, че очаква оправдателната присъда да бъде отменена от по-горната инстанция.

 

#1 Kikaha 15.12.2015 в 14:42:00

Ха-ха-ха-хаааааа, една жена в Пловдив получи ефективна присъда за цигари без бандерол, а тия все невинни ... Мисля, че даже трябва държавата да плати някой и друг милион на Масларова. Тъй ами, разрушиха авторитета на почтената жена ...

#2 pepe 15.12.2015 в 15:15:11

Ама съдиите са едни реформираниии...

#3 Люба6а 15.12.2015 в 16:50:10

точно тъй...направете тази пачавретина почетен гражданин на СтЗ...той сталин затова убиваше безмилостно-защото знаеше,че така ще го обичат

#4 pixie 15.12.2015 в 18:49:32

За бабето не е никакъв провал. Не че сме очаквали нещо друго...

Новините

Най-четените