"Маркет линкс" дава над 10 на сто преднина на Радев

Румен Радев получава 40,7% от гласовете на респондентите в последното проучване на "Маркет Линкс". Цецка Цачева изостава с 29,4% или с малко над 11 на сто разлика пред първия в класирането.

Изследването на "Маркет Линкс" е национално-представено и е проведено чрез лично интервю сред 1016 лица, като е поръчано и платено от бТВ.

Четири дни преди вота все още има 15,9% колебаещи се за кого да гласуват. Малко над 9 процента декларират, че няма да отидат до урните на балотажа, а 4,8% казват, че ще сложат "хикс" на третата опция в бюлетината - "Не подкрепям никого".

Ако парламентарните избори бяха днес, най-много гласове щеше да получи ГЕРБ - 26,6%, следвана от БСП - 19,8%. Още две партии минават прага от 4% - Патриотичния фронт и Реформаторския блок, посочват още от агенцията.

#1 daysydogy 10.11.2016 в 18:30:45

Прочетено във фейсбук.... Liyana Pandelieva Вчера в 00:01 · Пътувам днес в едно от влакчетата на лондонското метро и някакви американци ми задават въпрос за това къде да се прекачат. Отговорих им, те попитаха дали съм местна, отговорих, че съм българка и приказката ни тръгна. Питат ме те дали знам за това пред какъв труден момент в съдбините си е изправена Америка. А аз веднага ги питам те знаят ли пред какво чудо е изправена България. И понеже не знаеха, набързичко ги въведох. "У нас се провеждат президентски избори, но правителството ще падне другата седмица, защото кандидатът-комунист на десните е вече видимо победена от военния пилот, който го играе от страната на комунистите, а премиерът се закани, че ще подаде оставка още тази неделя, но ще чака до следващата. А премиерът ни всъщност е бивш пожарникар, който е последният бодигард на последния комунистически лидер на България. След това този човек стана бодигард и на последния български цар, който се върна в България, за да стане министър-председател на републиката. Тогава пожарникарят-бодигард стана шеф на полицията, а после се скара с премиера на републиката, който по произход е цар. След това бившият бодигард и бивш шеф в полицията стана кмет на столицата, а после и премиер и така - втори мандат." Когато спрях да говоря, всички хора около нас бяха затаили дъх и чакаха последното развитие на историята. Е, да, ама то е идната неделя. Та внесох и това уточнение. Реших, че ако отворя темата и за референдума, ще си пътуваме до последната спирка на метрото, че тези влакчета по дълго време пътуват! Но при повече късмет после можех да започна локално комедийно шоу с елементи на политическа пародия. Американците се спогледаха смаяно и единият каза: "Че какви проблеми имаме ние - Хилъри или Тръмп... Ама вие..." И им дойде време за слизане. За останалите ми две спирки околните пътници почти не сваляха очи от мен. Ама каква история им разказах, а!

Новините

Най-четените