Гергов пита "кой натиска копчето" на Нинова

Отлъченият от ръководството на БСП Георги Гергов атакува партийния лидер Корнелия Нинова, като я обвини в задкулисни договорки с ГЕРБ във вреда на левицата и във външни зависимости.

Гергов обвини ръководството на БСП и в "купуване на медиите", защото наблюдавал "комфорта, в който работи председателката" и знаел, че той се поддържа с пари. "Аз имам медии, знам как става тази работа", беше отговорът му в интервю за Нова ТВ.

Бизнесменът повтори тезата си, че "България има нужда от коалиция между ГЕРБ и БСП", но критикува Корнелия Нинова заради осигуряването на подкрепа за широко мнозинство при избора на парламентарна квота за Висшия съдебен съвет.

"Не съм бил там, но знам истината - 200 гласа избраха този ВСС. Това означава, че има договорка, но не в моя вариант. Аз не обичам да губя и ако се договарям аз, ще имаме успех", каза Гергов.

Той изрази недоволство от предлаганите законопроекти на БСП, които не представляват ангажиментите в предизборната кампания.

"С циркаджилъците дотук. Ние сме 120-годишна партия. Тези 1 милион гласа (от парламентарните избори) как ще ги удовлетворим, като ни гонят хората и ги мачкат?", попита още той.

По думите му - Корнелия Нинова "е жена с минало, зависима от други хора, които й натискат копчето". Гергов обаче не пожела да назове конкретни имена, а за причините самият той да осигури с подкрепа избора й за лидер на БСП обяви: "Подкрепих я, видях какво стана, наясно съм със себе си и продължавам да водя моята битка... На Корнелия в ЦУМ съм й казал: "Искам БСП да бие. И сега дова искам".

Това е поредният епизод от вътрешнопартийния сблъсък на Гергов с Нинова, която го принуди да подаде оставка от ИБ на БСП след т.нар. скандал "ЦУМгейт" - посредническата среща в кабинета на социалиста в ЦУМ между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

По-късно Нинова обвини Гергов, че след парламентарните избори е водил преговори с ГЕРБ зад гърба й в ущърб на партията.

#1 Вълков 30.09.2017 в 16:24:32

"Аз имам медии, знам как става тази работа" Ами кажи кой ти плаща?

Новините

Най-четените