Зам.-министър Росица Димитрова подаде оставка

След скандалното си пътуване до САЩ за 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка, става ясно от съобщение на Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов я е приел.

Причината за оставката е "създалата се обществена чувствителност" във връзка с пътуването и високата цена на билета дотам.

Част от общественото недоволство дойде от факта, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка.

След разследване на вестник "Сега" за стойността на командировка на зам.-министър и експерт от социалното министерство, от ведомството изпратиха обяснение до медиите.

"Разходите за командировката на заместник-министър Димитрова, са за сметка на Министерството на труда и социалната политика и са на обща стойност 8980 лв. В тази сума освен цената на билета, влизат дневни за 6 дни, разходи за вътрешен транспорт и застраховка", се казва в съобщение на МТСП.

Може би по-сериозната причина за критиките към Димитрова е самият факт, че тя отива да сподели българските постижения в областта на правата на хора с увреждания, докато по същото време родители на деца с увреждания протестират в страната.

#1 Roro 20.06.2018 в 10:23:55

Да върне и парите за командировката, след като представи публичен подробен доклад за свършеното и резултатите от посещението!

#2 скучко 20.06.2018 в 11:07:00

Една хубост сал не стига.

#3 pixie 20.06.2018 в 12:39:42

Напълно съм съгласна с Roro. Не е лошо всички, които ходят напред-назад на държавни разноски, да дават публичен отчет какви ги вършат зад граница. Щото снимките във фейса не са особено подробен отчет. Имаше едни, дето ходиха до Монголия на държавни разноски и тъй не разбрахме защо, а на едни други пък им бяха платили самолетните билети и хотелите за някакво събитие, на което изобщо не отидоха, но парите отидоха на вятъра. Държавни пари. И Цв.Цв. нямаше чак такава нужда да ходи да закусва в чужбина, май Албания беше. Разбрахме само, че ще закусва, а каква полза имаше от тая закуска, остана някъде в ефимерното пространство. Така че тая оставка, дето зам. министърката я е подала, е най-малкото, което можеше да направи. И крайно недостатъчно, за да си поеме отговорността.

Новините

Най-четените