ДПС и ГЕРБ заедно зад "захарния кмет" на Нова Загора

ДПС ще подкрепи кандидатурата на кмета на Нова Загора Николай Грозев за трети мандат. Това съобщава в. "Труд", като цитира местният лидер на Движението за права и свободи Мустафа Мустафов.

Николай Грозев е кмет на Нова Загора от 2007 г. насам, като на двата местни избора досега се е явявал като кандидат на ГЕРБ.

Преди месеци Грозев се прочу, като разпореди всички главни пътища в общината да се поръсят със захар.

Причината: зачестилите катастрофи по пътищата, които според суеверията можели да се предотвратят, ако асфалтът се поръси със захар.

Това е първият случай, в който ДПС застава открито зад кандидат-градоначалник на ГЕРБ.

През май партийният лидер Лютви Местан анонсира, че ДПС е готово към коалиционни съюзи по места, тъй като "има определящо значение за 80 общини, в които няма кметове".

#1 pepe 18.08.2015 в 09:20:21

Е в случая, той си е на ГЕРБ /макар, че явно "не е гений човека"/. Не могат да се откажат от него само защото ДПС са решили "да го подкрепят" - не че някой им е искал "подкрепата", всъщност просто да се "намърдат" в местната власт зад гърба му - евентуално да продадат "подкрепата" си срещу реална власт в общините.

#3 dedogo6 18.08.2015 в 11:03:16

Аз пък не искам кекс. Искам кмета да сипе олио (по възможност в най горещия ден) и да строши един камион яйца от арестувани кокошки, щото на свободните са им много дребни. След яйцата да засили един камион с бекон от 20 годишно ирландско месо, да го хлъзне по вече мазния път, и него да поръси по пътя. Така ще имаме яйца на очи с бекон за целия град, поне за ден. Умоляват се гражданите да си носят сол и червен пипер, и който каквато подправка обича.

Новините

Най-четените