Борисов привика българския посланик в Москва за консултации

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата са обсъдили случая „Скрипал“, както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност. Премиерът Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.

Както вече стана ясно, най-малко 100 руски дипломати бяха изгонени от различни страни по света. Повече от 20 държави, сред които 14 от ЕС подкрепиха действията на Великобритания след отравянето на бившия руския шпионин Сергей Скрипал.

Засега България се въздържа от подобни действия.

Русия предупреди, че ще вземе ответни мерки и ще отговори реципрочно на всяка една държава.

#1 niemen 27.03.2018 в 17:23:07

Ето как е протекъл самият разговор: - Адаш, Началника от София се обажда. - Слушам, адаш. - Абе, какво става там при тебе, нещо почват да ви гонят май? - А, не бе, мен не ме закачат. Ще гонят британци и солидарните с тях. Ние не сме в групата. - А, добре, щото Министърката нещо друго разправяше, ама сигурно не е разбрала. Ми що не вземеш да си дойдеш за неколко дни, ще правим едно ешмедеме по случай успешното приключване на срещата във Варна. Па то и Великден идва. - Ми добре, Началник. Ще си дойда, и без това трябва да вадя един зъб. -Айде, чуваме се. П.П. Правописните грешки са умишлени, за по-голяма автентичност.

Новините

Най-четените