Британският парламент отново отхвърли Брекзит без сделка

Британският парламент отново отхвърли възможността за Брекзит без сделка.

Депутатите подкрепиха поправката "Спелман", която изключва напускане на Евросъюза без сделка.

Предложението беше гласувано със "За" от 312-ма, а други 308 бяха против. Поправката "Селман" не изключва напускането на ЕС, но означава, че вече може да бъде гласувано отлагане на Брекзит.

Това гласуване ще бъде проведено в четвъртък. Ако бъде прието и одобрено от Европейския съюз, Великобритания няма да напусне Евросъюза на 29 март, както беше предвидено.

Тереза Мей вече каза, че ако депутатите отхвърлят Брекзит без сделка, това ще стане официална политика на кабинета.

По-късно беше отхвърлена поправката "Малтхаус", която иска напускане на Евросъюза на 22 май.

Според лидерът на опозицията Джереми Корбин отлагането на Брекзит за след датата 29 март е неизбежно.

От своя страна британският премиер Тереза Мей за пореден път отхвърли възможността за втори референдум.

Тя предупреди и че че отлагането на Брекзит ще означава, че Великобритания трябва да участва евроизборите, което не е добра идея.

След вота стана ясно, че 14 членове на кабинета на премиера са гласували "за" поправката, която забранява излизането на Великобритания от ЕС без сделка.

На 20 март Мей ще даде още един шанс за гласуване за излизане от Евросъюза по начина, предложен от нея.

#2 pixie 14.03.2019 в 08:14:38

Тия дойдоха до гуша на всички с циганските си номера. Да решат накрая какво точно искат.

#3 deaf 14.03.2019 в 09:11:21

Кикончо, ти нормален ли си?! Точно провеждането на втори референдум ще УБИЕ демокрацията! Британският народ вече реши да излезе от ЕС. Точка по въпроса. И тук изниква въпроса защо Тереза Мей протака и прави цигански номера?! Все повече се потвърждават съмненията,че тя е глобалистка,който иска да попречи на Великобритания да напусне ЕС. А глобалисткият Брюксел иска да накаже Великобритания затова,че се обърна към патриотизма. Най-добре е Великобритания да напусне ЕС без сделка. А спорните въпроси да се решават в Международният арбитражен съд в Хага. Става въпрос за евентуални чисто бизнес-спорове между британски и европейски фирми. Надали ще се стига чак до съд. Все пак англичаните са най-добрите дипломати и талантливи преговарящи.

#5 Онуфрий 14.03.2019 в 10:58:20

Точно провеждането на втори референдум ще УБИЕ демокрацията! Британският народ вече реши да излезе от ЕС. =============================================== Това са пълни глупости - какво по-демократично нещо може да има от избори и референдуми? Също както има предсрочни избори, защото има промяна в "електоралните нагласи", така няма абсолютно никакъв проблем да се проведе и втори референдум. Дори още няколко, докато не се разберат окончателно какво точно искат (и докато ЕС е в състояние да ги изтърпи), защото явно тогава може да са били на един акъл, но сега явно вече са на друг.

#6 storm 14.03.2019 в 12:05:50

deaf Хахахахахаха и с това преключва отговорът който твоя коментар заслужава!

#9 deaf 14.03.2019 в 15:30:03

Бароне, изваждам някои знакови думи от твоя "коментар". Ето ги: "популист-вълна","клъвнаха","Шрек","лоясало от мързел","евтина бира","социални",и т.н.,и т.н. Сега покажи твоя пост на някой психиатър и го попитай за мнението му,но без да казваш,че е твой.

#10 Spider 14.03.2019 в 22:35:05

Ама ти освен глух, си и бая тъп, а ? Хайде да ти го обясня като за 5 годишен. Британската нация кара лека-полека. Това е навик от империята, понеже там пък се е решавала съдбата на много компании и територии, и не може изведнъж да има "напред, другари", в надпреварата с другите империи като Франция, Русия, Испания и т.н. Впоследствие е и от факта, че с британците всички са се съобразявали. Само че, не са ония времена и в последния век британците изостават точно заради това мислене. За да наваксват, им се наложи да взимат решения, добри в краткосрочен план, които не са далновидни в дългосрочния - за справка, деколонизацията на Африка, Азия и Карибите е абсолютен провал с кризи в Суец,Палестина, Биафра, Пакистан и Индия, кризата в Северна Ирландия, и коронния провал с харизването на Хонг Конг на китайците, който им и уби империята съответно. Краткосрочни решения, недалновидни в дългия план. Реферндума за излизане от ЕС е точно такъв проблем. Дейвид Камерън явно е мислел, че британците искат в ЕС. Само че Национализма (защото това не е патриотизъм) винаги е по-силен от рационалната мисъл. Видяхме го с Хитлер, ,виждаме го и с Тръмп и Брекзит. А и британците нямаха време (отново имперския навик) да осмислят какво означава ЕС за Британия. И когато им натресоха реферндума, от който 17 000 000 гласуваха (населението на ОК по последни данни е около 63 000 000, тоест малко повече от четвърт от населението е гласувало), националистически настроените типове, излъгани от Фарадж, Гов, Джонсън и сие, решиха да гласуват, с мисълта, че понеже са велики, сега пак ще са империя. Дръжки. Сега, почти 3 години по-късно, им идва акъла, че тя тая работа не е като да колонизираме туземци, и да се бием с мускети. И че в краткосрочен план дори няма да е победа. А катастрофална загуба, защото как се откъсваш от симбиозата с ЕС след 45 години ? И какво точно би могло да донесе едно бъдеще, където имаш още един глобален конкурент като ЕС ? А правене на бизнес по тарифите на СТО съвсем няма да е весело, не бой се.

#11 Spider 14.03.2019 в 22:36:07

И цялата ситуация потвърждава следното: "Гордостта предхожда гибелта и високомерният дух предхожда падането." Притчи 16:18

#12 deaf 14.03.2019 в 23:30:44

Спайдър, такива общи и надути приказки си постнал,които нямат нужда от отговор. Брекзит е две думи - Контрол и Пари. Контрол на Велика Британия над собственият и живот и пари.

#13 Spider 15.03.2019 в 00:01:31

Така ли, тролче ? Ама нещо отговаряш, нали ? Хайде сега да те попитам - досега британците нямаха ли контрол над собствения си живот и пари ? Нима пазаруват с евро в Асда, Сенсбъри'с и Халфордс ? Нима нямат собствен парламент, който да създава закони ? Правете я тая разлика между Европейски и Съветски Съюз бе, мама му стара.

#14 deowin 15.03.2019 в 15:21:45

>Точно провеждането на втори референдум ще УБИЕ демокрацията! Всъщност има доста истина в това, но нещата далеч не са черно-бели. Очевидно ако почнеш да повтаряш референдумите докато най-накрая не получиш търсения от силния на деня отговор, това изобщо не би било демокрация, а само имитация на такава. Също толкова очевидно, ако имаш основателни причини да мислиш, че настроенията на народа биха могли да са се променили съществено откакто е бил проведен последният референдум, за чиито резултати все още се чудиш какво точно да направиш до днес, то звучи резонно да направиш още един за да разбереш какво иска мнозинството сега. Народът е своенравен и би могъл да си мени мнението често. Това не е достатъчна причина да отказваш да го попиташ, но е възможен проблем на демокрацията като форма на държавно управление.

#15 Онуфрий 15.03.2019 в 23:20:33

Очевидно ако почнеш да повтаряш референдумите докато най-накрая не получиш търсения от силния на деня отговор, това изобщо не би било демокрация, а само имитация на такава. =========================================== Ако случайно някой е забравил при демокрацията мнозинството се налага над малцинството, така че от тази гледна точка този коментар е напълно безмислен.

#16 deowin 16.03.2019 в 00:59:33

>от тази гледна точка този коментар е напълно безмислен Не виждам защо. Ще обясниш ли?

Новините

Най-четените