"Бойкотът" на Марешки се оказа с бонус: осигуряване на кворума

Председателят на "Воля" Веселин Марешки направи крачка назад часове след като обяви, че парламентарната му група ще напусне Народното събрание.

В интервю за bTV той уточни, че депутатите му все пак ще се явяват за сутрешната регистрация при пленарни заседания, за да гарантират, че ще има кворум за провеждането на дебатите и гласуванията. Условието на бойкота е, че групата няма да участва в самите обсъждания и гласувания.

"Изправени сме пред две възможности - излизаме от парламента и оставаме страната в хаос. Втората възможност - поставяме условия на управляващите за доходи, здравеопазване и изтребителите. Изхарчени са 10 млрд. за самолети. Но за пенсии от Обединените патриоти нищо не се казва. Основно условия да се върнем в парламента е сделката за самолетите", каза Марешки.

През следващата седмица той ще проведе среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов "по условията за борба с дребнотемието в парламента".

#1 Онуфрий 14.03.2019 в 23:25:56

Изхарчени са 10 млрд. за самолети. ============================================= Откъде ги взе тия 10 млрд бе, Магарешки? Още нищо не е изхарчено за самолети освен парите, които агент Иван даде за поддръжка и ремонт на МИГ29.

Новините

Най-четените