Радев за уседналостта: Няма да мълча, когато се засяга сувернитетът на България

Президентът Румен Радев излезе с официална позиция относно законопроекта, който предвижда уседналост на гласоподавателите за всички избори.

"Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България." - се посочва в позицията, публикувана от прессекретариата на държавния глава.

"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава", казва още Радев.

Той посочва още, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. "Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми." - посочва още държавният глава.

По-рано днес уволненият заради публикуването на законопроекта за уседналостта Любомир Талев подчерта, че именно Радев стои зад идеята за законодателството, което да възпрепятства влизането на ДОСТ в парламента.

#1 TheRock 06.04.2017 в 21:59:06

Радев, а това че Русия финансира няколко партии в България не те притеснява? А това че 500 000 бляда имат имоти по черноморието и формират цели руски анклави на българска територия също не те тревожи! Де гиди ти и решетникова марионетка!

#2 TheRock 06.04.2017 в 22:02:47

А ДПС не те притеснява. нали??? Защото е руски проект какъвто си и ти руски пРезиденте!

#3 TheRock 06.04.2017 в 22:14:56

Този Рядавой е доста мръсен човек, след като си вкара ПАРАМУРА в президеството и за повече от десет години в НАТО не се научи да КАРА самолет ФАНТОМ, за сметка на което уволни Тодор Тагарев, защото е радетел за нов изтребител ФАНТОМ който хвърля в ужас поклониците на съветските летящи кофчези и на техните обитатели от цека на капесес, ТАЙНО И ПОЛЕКА се опитаха да ОДРЕЖАТ конституционните избирателни права на ЕДИН МИЛИОН умни и работливи българи, от завис, че същита са конвертируеми и вземат заплати, за каквито разни льотчици могат само да мечтаят и затова вземат пари от разни РЕШЕТНИКОВИ, които искат да сложат ПРОЗАПАДНО ОРИЕНТИРАНИ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАД КРЕМЪЛСКИ ТОТАЛИТАРНИ РЕШЕТКИ, да УБИЯТ ЕЛИТА НА НАЦИЯТА РАБОТЕЩ НА ЗАПАД, от СТРАХ че този елит един ден ще се върне на борда на ЛИНКОРИТЕ които почва да строи Донълд Тръмп и ще поиска сметка от комунягите и фашагите в България за престъпленията през фалшивия преход и корупцията по върховете.

#4 TheRock 07.04.2017 в 07:38:55

Ама и ние не искаме президентът на България да мълчи. Ама той само това прави или когато реши да каже нещо - винаги бърка! И пак ли - с разпространена информация, а не с живо участие! Решил да ни напомни че сме парламентарна република! Ние ти го напомняме, защото действията ти изключват подобно твърдение. При толкова грешни ходове, нещата изглеждат непоправими. А дали си спомня, че беше заявил, малко след изборите, че и други държави, освен Турция, се месят в работите ни. Очакваме да ги назове, да назове партиите, които получават и стратегически указания за печелене на избори и "изчегъртване" на всичко проевропейско. Получават и финансиране, използват политици и медии ....Между другото, как се гарантират конституционни права с текстове от въпросната наредба?

#5 TheRock 07.04.2017 в 07:40:42

Общо взето, както е казал мъдрецът, да те пази Господ от глупав и работлив човек... Та в този ред на мисли, поседни малко, Радев, събери си мислите...

#6 xpert 07.04.2017 в 11:15:06

Този май се изживява като суверен?

#7 GETI 07.04.2017 в 15:21:08

къф суверенитет?! президентите не мълчат само,когато се засягат евроатлантическите ценности.

Новините

Най-четените