Красота край ринга - хостеса под прикритие

"Какво мисля за жените в бокса? Харесват ми само тези, които държат табелите с номерата на рундовете". Поредното неподражаемо изказване на новия шампион в тежка категория Тайсън Фюри в никакъв случай не допринесе за имиджа му сред феминистките организации.

Но пък заостри вниманието ни към така наречените Ring Girls, които поддържат тонуса на зрителите. И вдъхновението на бойците.

Наскоро в Русия бе проведен любопитен експеримент - местна спортна журналистка влезе под прикритие в този специфичен бранш. Светлана Шулгина отговаря на обява за набиране на момичета преди гала вечер в Москва, наречена Fight For The Future.

"Исках да узная всичко за всекидневието им и за целта трябваше да стана една от тях", разказва Светлана.

На кастинга се явява тълпа от претендентки. Почти всички са професионални модели, но нито една няма предишен опит - организаторите държат на сглобят собствен и съвсем нов отбор. Самочувствието на красавиците обаче внезапно се изпарява между въжетата, а стъпките им стават неуверени.

За объркването са виновни меката настилка и високите токчета. При подобни условия дефилирането е като по палубата на кораб в развълнувано море.

При подбора се ценят не само външността, но и умението да се потопиш в атмосферата, да усетиш емоциите в залата и да имаш отношение към бокса.

Ангажиментът стартира в деня преди мачовете - пресконференцията и тегленето на кантара. Основните задачи са съпровождане на състезателите до ринга, настаняване на журналистите и презентиране на шампионските пояси.

"Най-важното е да не спираш да се усмихваш през всичките пет часа на събитието. Към края очите ти потрепват, а гърбът ти отчаяно се нуждае от масаж", споделя Шулгина.

В големия ден целият екип се събира още от обед за генерална репетиция. В 19,30 ч. зрителите са по местата си, шоуто започва с музикални и танцови изпълнения.

"Вече съм зад кулисите, готова да придружа първия си боксьор за вечерта - разказва Светлана. - В него не долавям вълнение, а само пълна концентрация. Аплодисментите гръмват, а аз то придружавам до ринга. След това се захласвам по самия бой".

Момичетата, избрани да обикалят ринга, изглеждат невъзмутими въпреки пръските кръв. А след последния мач следва коктейл с ВИП гости.

Валят ли неприлични предложения? Светлана загадъчно мълчи. А колежките й вече се подготвят за следващата гала вечер в календара.

Вижте в галерията някои от най-горещите Ring Girls в света.

Новините

Най-четените