Фулъм отрича, че ще уволнява Йол

Мартин Йол остава мениджър на Фулъм и за следващия сезон въпреки серията от слаби резултати в последните кръгове във Висшата лига. Това е официалното становище на клуба, което трябва да парира усилилите се слухове, че Йол ще бъде уволнен в края на сезона.

В последните 48 часа се появиха упорити слухове, че Йол ще бъде сменен от Густаво Пойет от Брайтън.

Въпреки уверенията на клуба, бъдещето на Йол начело на Фулъм далеч не е сигурно, но по други причини. Холандецът иска повече пари за трансфери, които през миналото лято му бяха отказани. През август Фулъм продаде Муса Дембеле и Клинт Демпси на Тотнъм за общо 21 милиона лири. Новите попълнения обаче бяха евтини - общо за 9 милиона паунда в тима дойдоха Димитър Бербатов и още двама играчи, а през януари Йол взе още четирима под наем.

От доста време насам Йол е недоволен от ограниченията на трансферите, които му налагат шефовете на клуба, като за последно през януари той се размина поне с двама футболисти, които предпочетоха други отбори. Типичен пример за това е Том Хъдълстоун от Тотнъм, чието идваме във Фулъм уж беше сигурно, но в крайна сметка не се реализира.

Този сезон Фулъм се спаси от изпадане с много силни мачове през февруари и март, след което тимът навлезе в криза. Но красивата игра и 14-те гола на Димитър Бербатов успяха да вдъхновят феновете, които преглътнаха факта, че тимът е взел само 1 точка в последните си седем мача във Висшата лига.

Новините

Най-четените