Хюлкенберг сменя Сутил във Force India?

Според последните слухове във Формула 1 съвсем скоро Force India ще обяви Нико Хюлкенберг за титулярен пилот за 2012 година, а негов партньор ще е Пол ди Реста.

Нико дебютира във Ф1 през 2010, когато бе пилот на Williams и спечели квалификацията в последния кръг от шампионата в Бразилия. За 2011 обаче за него не остана място в британския тим и той подписа с Force India за новия сезон, като пое ролята на резервен пилот.

Според източници от тима, Нико е подписал да е титуляр тази седмица, като договорът му е за 2012 и има опция за 2013, като тя е в полза на тима и зависи от представянето на пилота.

Адриан Сутил е пилот на отбора от началото на кариерата си във Формула 1 - първо като тестпилот през 2006, когато отборът беше собственост на Midland. През 2007, вече като титулярен пилот на Spyker Сутил взе първата си точка, а след това новияот собственик Вижай Малия на няколко пъти заяви, че ще разчита на него.

Миналата година болидът на Force India беше по-добър и Сутил завърши 11-и при пилотите, но този сезон е засенчен от дебютанта Ди Реста, който става все по-бърз и по-силен в хода на сезона.

Присъствието на Сутил във Формула 1 беше помрачено и от инцидента в нощен клуб в Шанхай, където той наби съсобственика на тима на Renault Ерик Лукс, който съди германския пилот заради инцидента.

Новините

Най-четените