Шалке потвърди: Манчестър Юнайтед иска Нойер

Ръководството на Шалке потвърди за първи път официално слуховете, че вратарят на тима Мануел Нойер е трансферна цел на английския гранд Манчестър Юнайтед. „Международен мениджър се обърна към мен и ме информира, че Манчестър Юнайтед се интересува от Нойер. Когато дойде писменото запитване от Манчестър ще се занимаем с въпроса", каза президентът на Шалке Клеменс Тьонис пред германския в. „Bild".

Немският национал е желан и от Байерн (Мюнхен). Първоначално за трансфера на вратаря настояваха единствено от ръководството на баварския клуб, но миналата седмица и треньорът Луис ван Гаал призна, че би било добре ако Нойер подпише с Байерн през лятото.

Вратарят има договор с Шалке за още година и половина - до юни 2012, а цената му е около 20 милиона евро. Той обаче заяви, че може да си представи и вариант да остане в Шалке, дори и отборът да не стигне до евротурнирите. Манчестър Юнайтед го иска за заместник на Едвин ван дер Саар, който преди седмици потвърди, че в края на сезона спира с футбола.

Тази вечер Мануел Нойер ще пази на вратата на Шалке в първия полуфинал от турнира за Купата на Германи. Съперник на „кралскосините" е Байерн (Мюнхен).

Новините

Най-четените