Миланска класика срещу Ювентус в Торино

Отборът на Милан победи с 3:0 като гост Ювентус в дербито от 19-ия кръг на Серия "А".

Това беше първа победа за „росонерите" в Торино от 14.03.2004 г., когато тимът от Милано победи с 3:1.

Головете за Милан вкараха Александро Неста в 29-ата минута и бразилецът Роналдиньо, който се разписа на два пъти втората част в 71-ата  и 88-ата минута.

Победата срещу Ювентус, която беше 45-а в историята на сблъсъците между двата тима в Серия „А",  доближи „росонерите" на 8 точки от лидера Интер, който е с мач повече.

Ювентус , който загуби четвърти от последните си шест мача в калчото игра без Джанлуиджи Буфон, Мауро Каморанези, Мохамед Сисоко,Давид Трезеге, Виченцо Якуинта, Хосе Мартин Касерес и Себастиян Джовинко.

Последните два пъти, когато Милан победи Ювентус в Торино в Серия „А", триумфира със Скудетото в края на сезона. Това се случи през 1999 година след победа с 2:0 и през 2004 година след успех с 3:1.

След мача феновете на домакините запалиха част от седалките на стадиона в знак на протест от слабата игра на тима.

С тази загуба шансовете на Ювентус да се бори за титлата намаляха значително и отново се заговори за смяна на Чиро Ферара  с холандският специалист Гуус Хидинк.

След мача наставникът на Милан Леонардо не скри задоволството си от победата с 3:0 над Ювентус в Торино.

"Със сигурност не ни бе лесно, независимо от резултата. Успяхме да контролираме топката по-добре през втората част. Ювентус се опита да ни притисне и в някои моменти успяваше. Най-важно обаче бе, че играхме много интелигентно. Отборът знаеше кога трябва да изчака и кога да потърси нов вариант за да се справи с тактиката на съперника. Бяхме под напрежение, но почти не допуснахме реални голови положения за Юве. Нормално, след като поведохме, получихме повече пространства за атака и Дейвид Бекъм, Марко Бориело и Роналдиньо успяха да раздвижат играта. "Бианконерите" се опитаха да ни изненадат, но ние разчетохме тяхната тактика много добре. Наистина обичам, когато отборът атакува, но в този случай действахме много правилно в защита ", заяви Леонардо.

Бразилецът коментира и ситуацията в Ювентус.

"Ние бяхме в подобна ситуация през октомври и тогава ни се струваше, че всичко е срещу нас. Във футбола има толкова много малки детайли, които могат да объркат всичко. Юве нямаше късмет тази вечер. Чиро трябва да знае, че понякога само една малка промяна може да се окаже достатъчна и всичко да тръгне както трябва. Понякога трябва да минеш през трудни моменти за да намериш верния път. Когато нещата вървят е лесно, но тогава причината не е само една, а съвкупност от неща. В момента ние сме много сплотени и в отбора кипи от ентусиазъм и желание да вървим напред. Обичам да виждам играчите си щастливи и тогава атмосферата в съблекалнята е много зареждаща", добави специалистът.

Чиро Ферара обяви, че не мисли да подава оставка и ще чака решението на ръководството за неговото бъдеще.

„Не съм притеснен, че ще загубя работата си, изключително съм концентриран върху това, което правя. Опитвам се да вложа цялата си енергия в този тим. Решението за това дали да бъда уволнен или не няма да бъде мое, но ще го приема. Не се предавам”, заяви Ферара след мача.

Новините

Най-четените