Sauber представи С31

Sauber стана шестият отбор от Формула 1, показал болида си за новия сезон - днес на пистата "Херес" дебютира С31, който отново е задвижван от двигател Ferrari.

Швейцарският тим завърши на 7-о място при конструкторите през 2011 с 44 точки, като първата половина на годината определено беше по-успешна за Камуи Кобаяши и Серхио Перес, който остават в сезона и за този сезон.

В последните състезания за 2011 Sauber успя да отбие атаката на Toro Rosso към седмото място при конструкторите, благодарение на последния старт, в който и двамата пилоти на Петер Заубер взеха точки.

Миналата седмица обаче Sauber беше напуснат от техническия директор Джеймс Кей, който работи в Хинвил от началото на 2010.

"Целта ни е редовно да печелим точки, така че да постигнем по-добра позиция в световния шампионат - обяви при представянето на колата Петер Заубер. - И този сезон ще разчитаме на нашите млади и талантливи пилоти. Камуи започва третия си сезон във Формула 1, миналата година го помолихме да поеме лидерската роля в отбора и той се справи с тази задача.

"Серхио ще кара за втора година във Формула 1, а както знаете, вторият сезон обикновено е по-труден от дебютния. Но и двамата ни пилоти имат огромен потенциал и ще работим усилено, за да го развием."

С31 също е с нос тип "птицечовка", а за разлика от миналата година задното окачване на колата вече е тип "пулрод". Това решение позволява по-компактно събиране на задните пружини и амортисьори.

Днес С31 трябва да направи първите си обиколки, а от утре ще участва в първия ден от тестовете на "Херес".

Новините

Най-четените