Кой ще е следващият суперотбор в НБА

Малко преди Леброн Джеймс да обяви, че ще замени екипа на Кливланд с този на Маями през 2010-а като свободен агент, Хийт далеч не бяха считани за най-вероятният кандидат за подписа му.

Много по-логично изглеждаше Крал Леброн да премине в Чикаго Булс, Ню Йорк Никс, Ню Джърси Нетс, или дори да остане в тима на Кавалиърс.

После през 2014-а, след 4 поредни финала на НБА и две титли, Джеймс отново изненада всички, като обяви пред Sports Illustrated, че ще се завърне в Кливланд.

През 2018-а Крал Леброн отново ще е свободен агент и вече няма да изненада никого, ако реши да смени отбора. Освен неговият договор, догодина изтичат контрактите още на Ръсел Уестбрук, Крис Пол, Пол Джордж, Демаркъс Козинс, Деандре Джордан и на Исая Томас.

Затова от ESPN са решили да следят свободните агенти от рано и да предвидят къде ще изникне следващият суперотбор в НБА.

Има три модела за създаване на такъв звезден тим и от изданието ни предлагат по три най-вероятни кандидати за всеки от тях.

Първият модел е този на Маями Хийт от 2011-а, който бе изграден чрез свободни агенти. Вторият е моделът на Бостън Селтикс от 2008-а - чрез замени на играчи между отборите. Третият сценарий е по примера на настоящият шампион на асоциацията Голдън Стейт Уориърс, който изгради непобедима селекция най-вече чрез драфта (още преди Дюрант да пристигне като свободен агент, тима постигна много, тръгвайки от ).

В листата не попадат сегашните кандидати за трона на Уориърс Кливланд Кавалиърс, Хюстън Рокетс и Оклахома Сити Тъндър, където и сега има поне по две суперзвезди, а се съсредоточава върху суперотборите на близкото бъдеще, от които се очаква да очаква да оспорят властта на Голдън Стейт.

Вижте в нашата галерия кои са деветте кандидати за следващия суперотбор на НБА - очаквани и изненадващи.

Новините

Най-четените