Челси обърна Юнайтед и заплете интригата в Англия

Тимът на Челси спечели с 2:1 дербито с Манчестър Юнайтед на "Стамфорд Бридж" в отложения мач от XVIII кръг на Висшата английска лига.

Така "сините" от Лондон вече са сред първите четири във временното класиране с 48 точки, изпреварвайки Тотнъм с една и на само две зад третия Манчестър Сити.

"Червените дяволи" продължават да са лидери с 60 - с четири пред преследвача Арсенал, но и вече с мач повече.

В поредно дерби в Англия през настоящия сезон мениджърът на гостите Алекс Фъргюсън не заложи на Димитър Бербатов в титулярния си състав.

Шотланденцът пусна българина чак в 70-ата минута на мястото на Хавиер Ернандес. В малкото си време на терена Митко не успя да направи нещо запомнящо.

Двата тима си поделиха по едно полувреме, като първото бе за Юнайтед. След половин час игра при една многоходова атака Нани намери Рууни, който си нагласи топката на удобния десен крак и с много плътен и точен удар я прати в долния ляв ъгъл на Чех.

Картината коренно се промени след почивката. Челси заигра по-добре и притисна своя съперник, който поддаде в 56-ата минута. Тогава след едно центриране в наказателното поле на Юнайтед топката стигна до Давид Луис и той с хубав удар от въздуха в близкия ъгъл изравни.

Най-дискусионната ситуация се случи в 79-ата минута. Резервата Жирков нахлу в наказателното поле и падна на земята след съприкосновение със Смолинг. Главният съдия Мартин Аткинсън отсъди дузпа, а положението бе най-малкото спорно.

Лампард се нае с изпълнението на наказателния удар и с мощен шут под гредата донесе трите точки за своите.

Новините

Най-четените