Да спреш, за да пушиш цигара и още 9 исторически снимки от Тур дьо Франс

Да спечелиш така, сам на финала, е невероятно изживяване. Случвало ми се е в доста по-малки състезания, но на Тура и то пред нашата публика е страхотно“, е изказване, което повечето хора не свързват с никого. Напълно нормално.

За футболните фенове месец юли на 2017 г. е вълнуващ заради трансферния прозорец. Всеки привърженик иска отборът му да се подсили, а и да не изгуби някоя от звездите си.

За привържениците на тениса този период от календара е любим, защото се пише новата приказка на „свещената трева“ на Уимбълдън.

Има и обаче една друга група маниаци, несъмнено много по-малка от двете изброени, но също толкова отдадена на любимия спорт, която свързва името Лилиан Калмежан с въпросното изказване. А юли – само и единствено с Тур дьо Франс.

23-годишният французин Калмежан спечели 8-ия етап от тазгодишното издание на Тура, който беше с дължина 187,5 километра от Доле до Стасион де Русе, преодолявайки Юрските планини. Така регистрира първа етапна победа при първото участие, а успехът му е втори за представител на домакините през тази година след Арно Демар в 4-ия етап.

Лилиан със сигурност винаги ще помни Тур дьо Франс 2017. Развръзката в надпреварата обаче тепърва предстои и докато финалът в Париж изглежда все още далеч, защото тепърва предстоят километри за преодоляване, нека си припомним „километрите“, които състезанието измина преди да стане такова, каквото го познаваме днес.

Колкото и да е трудно да си го представим, не е чак толкова отдавна времето, в което е било напълно нормално състезател да спре, за да изпуши една цигара.

В галерията може да видите 9 исторически снимки от Тур дьо Франс, доказващи колко много се е променила надпреварата.

 

Новините

Най-четените