Еврошампион прати Холандия на осминафинал

Холандия стана вторият отбор, който постигна втора поредна победа на световното първенство в ЮАР. В мач от група Е „лалетата" биха с 1:0 Япония и са начелов потока си. Така оранжевите последваха Аржентина, която е другият състав с две победи на Мондиал 2010. За разлика от „гаучостие" обаче холандците няма и теоретична възможност да бъдат изместени от участие в осминафиналите.

Единственият гол за успеха над Япония отбеляза Уесли Снайдер в 53-та минута. Така Холандия продължи победната си серия. Съставът на Берт ван Марвайк няма поражение вече в 21 срещи. В тази серия са 16 успеха и пет равенства.

За втори пореден път в този турнир една от звездите на Холандия Ариен Робен изгледа мача от скамейката на резервите. Робен се възстановява от контузия, получена в контрола преди старта на турнира. От вторник той тренира наравно със съотборниците си, но все още не се намира в оптимална форма и треньорският щаб предпочита да не рискува с появата му.

"Ако погледнете колко големи отбори изгубиха точки, мисля,че можем да се гордеем с това, което направихме. Да играеш срещу Япония винаги е много трудно. Те се движат много, играта им е динамична. През първото полувреме разигравахме повече, през второто опитахме с удари от далеч. Мисля, че се представихме както трябва. Със сигурност не сме изиграли най-силния си двубой, но имаме шест точки и това е добре", коментира Уесли Снайдер след двубоя.

"Мисля, че трябва да бъдем доволни. От два мача имаме шест точки, три отбелязани гола и нито един получен. В мачове като този с Япония трябва да имаш търление. Може да имаш само една възможност и трябва да я използваш. През цялото време обаче трябва да внимаваш, за да не пропуснеш такава възможност. И двата състава днес не създадоха много положения. Имаме какво още да подобряваме в изявите си и ще го направим", заяви треньорът на Холандия Берт ван Марвайк.

Статистика:
Холандия - Япония 1:0
1:0 Снайдер (53)

Холандия: Щекеленбург, Ван дер Вийл, Хейтинга, Матайсен, Ван Бронхорст, Ван Бомел, Де Йонг, Кайт, Снайдер (82 - Афелай), Ван дер Ваарт ( 72 - Елиа), Ван Перси (86 - Хунтелаар); <br>
Япония: Кавашима, Абе, Комано, Тулио, Нагатомо, Ендо, Мацуи (64- Накамура), Окубо (77-Тамада), Хасебе (77 - Оказаки), Хонда, Наказава

Новините

Най-четените