Пенев и Стоичков също с покани за „Уембли”

Две от легендите на българския футбол - Димитър Пенев и Христо Стоичков също са получили официални покани да бъдат част от родната делегация за предстоящата квалификация с Англия на 3 септември на „Уембли". Това призна президента на БФС Боби Михайлов, който преди ден покани по същия начин и Димитър Бербатов.

„Всяка една подкрепа, особено от личности като Димитър Пенев, Христо Стоичков и Димитър Бербатов ще е добре дошла за нашите играчи. Аз съм ги поканил, надявам се да се отзоват на поканата", коментира Михайлов на церемонията по подписването на договора с мобилният оператор „M -Tel".

Компанията, която е основен спонсор на Левски вече ще помага и на националния отбор по футбол. Контрактът е за две години и освен Михайлов подпис под него днес сложи и изпълнителния директор на оператора Андреас Майерхофер.

„Изключително щастлив съм от подписването на договора. С него се чувстваме по-сигурни. БФС е единствената спортна организация, която е на самоиздръжка. За нас е важно да имаме подкрепата на такива партньори, за да можем да предоставим необходимите условия на националния отбор да се готви по най-добрия начин.

Надявам се с това спонсорство най-накрая да счупим каръка и да направим всичко възможно в тази тежка квалификационна група, отборът да се класира на Европейското първенство през 2012 година", коментира Михайлов.

Той не подмина и предстоящите първи две квалификации - с Англия и Черна гора. „Когато Англия е в твоята група, който и отбор да попиташ, ще ти каже, че второто място е реалната цел. Но ние се борим за класиране на европейското първенство.

В България всяка една загуба може да предизвика вълна от критики, защото българите сме максималисти и не си гледаме реално какъв ни е хала. Очаквам по-широка обществена подкрепа към националния отбор през тези квалификации.

Дано хората да пълнят повече стадиона на нашите мачове. Естествено, това ще бъде отражение и на играта, която показват нашите футболисти. Но така ли иначе, националният ни отбор трябва да покаже една добра игра, а ако постигнем и добър резултат, още по-добре.

Веднага след това играем с Черна гора, а този мач ще бъде много по-тежък от този с Англия. България трябва да се бори да спечели във всеки даден мач, каквото може да се спечели. Всички знаем срещу кого и къде играем. Надявам се да направим един хубав мач и да зарадваме феновете на българския футбол.

На „Уембли" се играе трудно, но се надявам това да мотивира още повече момчетата, да дадат всичко от себе си. Дано имаме и по-голям спортен шанс.

Футболистите трябва да разберат, че за тях е огромна чест да играят за България в започващите евроквалификации. Плюс това не се случва всеки ден да играеш на „Уембли". Така че те нищо не могат да загубят от този мач. Само могат да спечелят.

В последните квалификации не успяхме да се класираме поради липса на шанс или заради факта, че отборът ни не бе достатъчно добър. Сега групата ни е много по-тежка от предишните години. Но не можем да не си поставяме за цел да се класираме или поне да стигнем до плейоф", сподели още Боби Михайлов.

Новините

Най-четените