Местата по света, чиито тайни остават неразгадани

От океаните до тропическите гори - навсякъде има толкова много красиви, но и мистериозни места, които си заслужава да бъдат посетени. За тях знаем малко или почти нищо, за някои е и невъзможно да научим повече. За други вече е известно на какво се дължи интересния им вид, но това не им пречи да са по-малко любопитни за туристите.

Трудно е дори да си представим как са се появили тези локации.

При други дори и науката няма обяснение. Съществуват гори, за които се твърди, че карат хората с по-слаба психика да полудяват. Има подводни градове, които се предполага, че са били дом на изчезнали цивилизации. Създаването на Стоунхендж до ден-днешен остава загадка.

Затова за тези места се носят предания и легенди. Хората обичат да приписват на паранормални сили или извънземна намеса нещата, които не могат да разберат.

От друга страна непознатото ни привлича неудържимо и искаме да проучваме и изследваме такива места.

В галерията можете да видите някои от тези загадъчни забележителности.

#1 e-mil 03.10.2017 в 13:33:16

"Зона 51"... според слуховете тя е дом на разбило се там НЛО и неговия екипаж." Не. Слуховете са, че там се помещава НЛО-то и екипажа, за които се твърди, че са паднали в Розуел. Ама Розуел не е там, а в Ню Мексико. Съвсем различен щат на повече от 1000 км от Зона 51. * * * "Гравитационният хълм... Някои хора вярват, че движението напред е оптическа илюзия, но е доказано, че това не е така. Водата също отива нагоре по хълма..." Първо, това не е един хълм. Такива наклони има доказани близо 100 в над 30 държави. А по-малко известни има на още повече места, включително в България край Стара Загора. Но никой не е твърдял, че движението е оптическа илюзия. Коментарите са, че илюзията е в посоката на наклона. И в това няма нищо мистериозно. Оптичните илюзии не са една и две.

#2 Уточнител 04.10.2017 в 02:07:11

СТИГА С ТИЯ СИМПЛИЗМИ Повечето от тия "загадки" не се никакви загадки, а просто любими теми на Конспираторите. Кафе-то, забравихте да споменете една вечна тема на Конспираторите: "КОЙ построи пирамидите"?

Новините

Най-четените