Бриджит Бардо: Поддръжниците на #MeToo са лицемери

Бриджит Бардо никога не е бягала от противоречията и спорните позиции.

В интервю за френското списание Paris Match кино звездата признава, че когато е била млада, е обичала и е намирала за очарователно мъжете да й казват, че е красива или че има "хубав малък задник". Казва, че този тип комплименти са приятни за нея.

Бардо допълва, че много от актрисите, които твърдят, че са жертви на сексуално посегателство като част от кампанията #MeToo, го правят единствено в търсене на внимание и публичност.

Определя ги като лицемерни, нелепи и безинтересни.

Според нея има много актриси, които флиртуват с продуцентите, за да получат роля, а след това, за да се заговори отново за тях, казват, че са били тормозени. В действителност, вместо да това да им носи ползи, им вреди. Актрисата казва, че самата тя никога не е била жертва на сексуален тормоз.

Бриджит Бардо е един от секссимволите на на миналия век и звезда на редица класически френски филми като "Презрение" на Жан-Люк Годард и "И бог създаде жената" на Роже Вадим. Във Франция все още я възприемат като истинска културна икона.

Въпреки че не се снима от 70-те насам, нейните шокиращи изказвания лесно грабват вниманието на публиката и на медиите. Освен като яростен защитник на правата на животните, тя е известна и заради свои расистки и анти-мюсюлмански коментари.

Коментарът й за #MeToo идва седмица след като 100 французойки, сред които и Катрин Деньов, публикуваха във вестник Le Monde декларация, в която обвиняват #MeToo движението, че налага нов тип пуританство и омраза към мъжете.

Деньов е на мнение, че мъжете биха се страхували да инициират романтичен контакт с жените и уточни, че за нея "Изнасилването е престъпление. Но настойчивият или непохватен флирт не е провинение, галантността не е мачистка агресия. Свободата да ухажваш е незаменима за сексуалната свобода."

След публикуването на декларацията френската актриса срещна остри реакции от страна на феминистки, които я обвиниха, че "презира жертвите на сексуално насилие".

#1 Уточнител 23.01.2018 в 04:21:59

ВЕРНО Е!

#2 Kenny McCormick 23.01.2018 в 08:11:46

Деньов, Бардо, Белучи - интересно защо така красивите европейки не са на мнението на Митуу...

#3 скучко 23.01.2018 в 10:27:25

Аз пък знам, че ако минеш покрай Кубинка и не я плеснеш по гъза ,било голема обида, че може даже и да те шамароса заради не уважителното отношение

#4 dedo adji 23.01.2018 в 10:54:56

Защо красивите са против? Много просто, бе кенче, защото красивите нямат нужда от митуция. И, като всяка жена, не им харесва да се отвлича вниманието на човека от възхищение пред красотата им (даже в отдавна минало време, като Брижитката) по някакви си митутки. Те пък, искат да привлекат вниманието от красивите към себе си.

#5 deowin 23.01.2018 в 17:49:41

>Защо красивите са против? Не са. Пълният член е напълно неуместен. Нито всички красиви жени са "против", нито всички красиви европейски жени са "против", нито всички красиви европейски актриси са "против". Някои красиви жени сочат проблеми на #metoo. Други красиви жени са застанали твърдо зад движението. Бардо говори за лицемерие докато същевременно напада подкрепящите #metoo, защото.. на нея като била млада й било готино да й казват колко й е хубаво дупето? Съответно всички други жени трябва да се разтапят от кеф и да поволяват да ги шляпат по дупето защото тя като млада го е позволявала, макар вероятно далеч не на всеки? Та, лицемерие значи.

#6 Оби Уан 23.01.2018 в 18:11:10

deowin | 23.01.201817:49 ...и да поволяват да ги шляпат по дупето защото тя като млада го е позволявал..." ____________ Къде е казала, че е позволявала да я шляпат по дупето?!

#7 deowin 23.01.2018 в 18:33:05

Beside the point, Оби Уан. Ако дори не е позволявала шляпане, лицемерието й е още по-голямо, защото оправдава шляпането на чуждите дупета просто с това, че на нея й било харесвало да хвалят нейното когато била млада. Нейното дупе си е нейно и тя има пълното право да решава съдбата му както пожелае. Няма, обаче, право да изисква от всички останали жени да се отнасят към техните дупета по точно същия начин.

#8 boian 23.01.2018 в 22:22:35

Няма, обаче, право да изисква от всички останали жени да се отнасят към техните дупета по точно същия начин. ....................... А митутките имат, така ли? Щот хич не се церемонят да заклеймяват всеки , който не им върви по гайдата. Демократи та дрънкат.

#10 deowin 23.01.2018 в 23:07:03

>А митутките имат, така ли? Никой няма право да казва на когото и да било друг как да се отнася към собственото си тяло. Подкрепящите #metoo не се борят за това всяка жена да почне да се отнася с уважение към тялото си и да има техните изисквания и очаквания към мъже, които се опитват да накърнят тяхната свобода. Единственото, за което се борят, е те самите да имат правото да кажат "стоп, не пипай моето тяло, не злоупотребявай с положението си за да ме насилваш да правя с тялото си каквото аз не искам да правя". Ако някоя жена не държи на таз свобода, то никой не й налага изведнъж да почне да държи. Конкретно, ако Бардо предпочита мъжете да й подвикват или дори шляпат обезпокоявани по дупето, никой не й казва, че няма право да има тази позиция - очевидно има право. Относно члена, грешка от припряност. Очевидно съм имал предвид определителен член. Lurk moar, човече дребнаво и злостно.

#13 deowin 24.01.2018 в 00:09:17

>виждал ли си как тълпи от бъдещи митутки Слепец ме пита дали съм виждал залеза от западния бряг на Кауаи. Може да съм, може и да не съм, но със сигурност съм виждал поне някакви залези, и поне някакви жени. Сещаш ли се за разлика от кого? Не, Мара с петте не я броя, за разлика от теб.

#15 deowin 24.01.2018 в 00:31:57

>не си успял дори да си помислиш Хах. Колко наивно и самовлюбено е това "успял". Реалността е далеч по-прозаична - не съм пожелал. Не ми е и хрумвало да го пожелавам. Наистина в някой момент трябва да обмислиш вероятността да се отнасям към теб като към досадна муха. Не, не търся диалог с муха. Такъв очевидно е невъзможен. Търся единствено да се отърся от досадното й присъствие. Предполагам за мухата е лесно и нужно да интерпретира погрешно разсеяното замахване с вестник към нея като внимание, но, не, не е точно внимание. Не и от гледната точка на човека.

#16 Kenny McCormick 24.01.2018 в 00:33:58

deowin, има хора и хора, а по вкус и цвят рядко има абсолютно съгласие. Ти казваш "Подкрепящите #metoo не се борят за това всяка жена да почне да се отнася с уважение към тялото си и да има техните изисквания и очаквания към мъже, които се опитват да накърнят тяхната свобода." - това звучи унизително към неподкрепящите #MeToo. Не е нужно да подкрепяш #MeToo, за да имаш уважение към тялото си. Много жени уважават тялото си и имат изисквания далеч преди група холивудски красавици да им кажат да го правят. Твоята съпруга #MeToo ли я научи? Съмнява ме... Нещо друго ме тормози в твоето мнение и то е едно грубо пренебрегване на личните предпочитания на една жена. Точно обратното на това, което прокламираш. Както казах - има хора и хора. Ако една жена се наслаждава сексуално и физически от пошляпване например, какво да я правим тази блудна душа, изплъзнала се от #MeToo? Подчертавам, че говоря за случаи, в които жената наистина се наслаждава на това. Та какво би й казал на такава дама - "Сори, объркала си се, я виж тука Азия Ардженто ще те научи"? Или би казал "Всеки е свободен да прави каквото му харесва, дори и да включва пошляпване"?

#17 dedo adji 24.01.2018 в 00:47:03

Слепец си ти, Мако! Свинчопрас е виждал даже залеза от брега на Ню Йорк. И жени е виждал, както ги вижда дебелият, плешив педерас, приятел и довереник на Кари Брадшоу от "Сексът и градът".

#19 deowin 24.01.2018 в 00:55:00

>това звучи унизително към неподкрепящите #MeToo Предполагам. Аналогично е ситуацията с неподкрепящите феминизма под извинението, че не искат жените да се налагат над мъжете - не това е целта не феминизма. Това е удобната за отхвърлящите я псевдоцел, която му се натирва, за да може по-лесно да се отхвърли цялото движение за равноправие между половете. Тоест, предполагам би било точно еднакво унизително към неподкрепящите феминизма да им напомня, че феминистите се борят единствено и само за равноправие между половете. Че кой не би искал равноправие? Звучи унизително да си от тези, нали? Предполагам, да. С право. >Твоята съпруга #MeToo ли я научи? На какво да я научи? Тя подкрепя #metoo, както и аз. Целите на движението, което ние не интерпретираме грешно за да можем с лека ръка да го отхвърлим и игнорираме, ни се струват резонни. Ако това, че ти ги напомням, те кара да се чувстваш унизен, защото ти напомня какво точно не подкрепяш - да, предполагам е редно да се чувстваш унизен. С право. Когато в САЩ са обмисляли дали да премахнат робството, също е имало куп неподкрепящи тази радикална идея, и те са имали купища рационализации, зад които са се крили за да избегнат да се срещнат очи в очи с реалността на моралните ценности, които подкрепят така - отнемането на свободата на чернокожите хора. Предполагам и те са мрънкали, че се чувстват унизени, когато им напомнят, че премахването на робството цели всички хора да са свободни. Да - звучало е унизително. С право. >Ако една жена се наслаждава сексуално и физически от пошляпване например, какво да я правим тази блудна душа, изплъзнала се от #MeToo? Това вече го обсъдих, научи се да четеш: >Ако някоя жена не държи на таз свобода, то никой не й налага изведнъж да почне да държи. Конкретно, ако Бардо предпочита мъжете да й подвикват или дори шляпат обезпокоявани по дупето, никой не й казва, че няма право да има тази позиция - очевидно има право. Целта на #metoo не е да налага поведение на жените, а да направи възможно жените да са напълно свободни да решават какво да правят със собствените си тела, вместо да бъдат принуждавани и изнудвани да правят това, което някой друг е пожелал от тях. Правото на свобода не е задължение. Правото е право. Упражняването му е опция и въпрос на личен избор.

#21 Дракон с кисело зеле 24.01.2018 в 01:36:03

Стой кротко с глупостите си, защото е напълно ясно, че никоя жена от днес оплакващите се не е била спряна да заяви "стоп, не пипай моето тяло, не злоупотребявай с положението си за да ме насилваш да правя с тялото си каквото аз не искам да правя". И нещо повече - никоя от тях не е била лишена от възможност да реагира физически и юридически на минутата. --- Това не е вярно. Бил Козби е изнасилвач, буквално тровил жертвите си, за да може да прави каквото е правил с тях, а за мълчанието на толкова жени за извращенията на Уайнстийн има съвсем обективни причини. Ето малко светлина по въпроса: https://www.newyorker.com/news/news-desk/harvey-weinsteins-army-of-spies Това ми е проблемът с хаштага в момента, бтв - че макар идеята зад него да е важна, беше откраднат, както става с доста либерални идеи, от хора, които, имам чувството, просто искат да дръпнат прожектора към себе си. Не може Бри Ларсън, примерно, да се изтъпани до реални жертви на тормоз и да крещи "Хаштаг МиТу", понеже някакъв от обслужващия персонал имал наглостта да флиртува с нея, тя му казала да спре и той спрял. Примерно. Или оная, дето Дъстин Хофман я поканил на среща и тя отишла, и той даже й платил таксито, да обяснява, че, всъщност, била жертва на гнусния сексист. Или ония, които Луи Си Кей в прав текст е попитал дали може да си извади подробностите пред тях, да кажат "Да", после да реват, че не можело така. Предполагам, че това е проблемът и на Бриджит Бардо и Катрин Деньов. Подкрепям идеята зад хаштага. Не съм сигурен обаче дали подкрепям самия хаштаг.

Новините

Най-четените