Здравейте,
Тази рецепта е твърде популярна в нашето семейство.
Ястието става пикантно, особено ако използвате подправките, които и ние сложихме.
Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешкото месо. Нарежете на парчета и смелете с блендер заедно с чесъна, кориандъра, лютата чушка почистена от семената, кората от лайм и малко лимонова кора.
Прехвърлете в купа, добатете половината соев сос, ситно нарязан див лук и подправете със сол и черен пипер.
Омесете добре каймата и оставете за 15 минути, докато приготвите останалите продукти.
Нарежете чушките на еднакво дебели пръчици, а моркова - на широки ленти с белачка за зеленчуци, а след това на по-тънки и къси парчета.
Кипнете подсолена вода и сварете нудълса според инструкциите на опаковката.
От каймата оформете средно големи кюфтенца и изпържете в загрята мазнина от всички страни.
В същата мазнина сотирайте за 3-4 минути чушките, добавете нарязания на тънки ивички спанак и гответе още около минута.
В голяма купа смесете нудълса и зеленчуците, овкусете с останалия соев сос и сока от лайм и разбъркайте добре.
Поднесете с няколко кюфтенца и сладък чили сос.
Добър апетит.