Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Александър Сано и Иво в кухнята на Happy

Александър Сано може не само да пише музика като един от Братята Мангасариян и да стреля с пистолет като българския мафиот в хитовия италиански сериал "Гомор" - справя се не по-малко добре и в кухнята.

Този път на подкрепление му идва неговият син Иво - повелителят на тенис ракетата.

Задълженията в кухнята на HAPPY бързо са разпределени между двамата с помощта на главния готвач Александра. Снимка: Webcafe
Александър Сано може не само да пише музика като един от Братята Мангасариян и да стреля с пистолет като българския мафиот в хитовия италиански сериал "Гомор" - справя се не по-малко добре и в кухнята. Този път на подкрепление му идва неговият син Иво - повелителят на тенис ракетата. Задълженията в кухнята на HAPPY бързо са разпределени между двамата с помощта на главния готвач Александра.

Вече официално си признаваме, че ни стана навик да се радваме на вкусна храна, приготвена ни от звезди. Облизахме пръсти след двустепенните HAPPY менюта на Драго Симеонов и Павел, Диляна Попова и Мария Силвестър и вече ни гони кръвожаден глад за още.

Няма проблем, защото в кухнята на HAPPY отново влизат познати лица, а грилът и страстите се нагорещяват от доминиращото мъжко присъствие.

Александър Сано може не само да пише музика като един от Братята Мангасариян и да стреля с пистолет като българския мафиот в хитовия италиански сериал "Гомор" - справя се не по-малко добре и в кухнята.

Този път на подкрепление му идва неговият син Иво - повелителят на тенис ракетата.

Задълженията в кухнята на HAPPY бързо са разпределени между двамата с помощта на главния готвач Александра.

Сано ще приготвя основното, а Иво - салатата. Двамата често се състезават на тенис корта, но сега между тях се оформя оспорвана битка и в кухнята - Сано е на мнение, че без да губи от качеството на „изработката", може да направи основното за по-малко от 60 секунди. Ами, да видим.

Под светлините на прожекторите отново е сьомгата.

Предния път Мария Силвестър я комбинира със спагети, но няма нужда да ви казваме, че и самостоятелна в компанията на гриловани зеленчуци не е по-малко съблазнителна за небцето.

Сано и HAPPY ни разкриват тайната на перфектно приготвената сьомга. На първо място е качеството на рибата. Тази в HAPPY се доставя охладена от Норвегия от най-големия производител в света - Марин Харвест. Зарежда се във всеки ресторант от веригата три пъти в седмицата, което гарантира, че е винаги прясна.

На второ място са подправките. Те са си цяла наука, но в случая Сано ни доказва, че понякога най-простото е и най-вкусното - черен пипер и сол.

Освен с подправки, в HAPPY рибата и месото се овкусяват с най-висококачествен зехтин Екстра върджин и лимонов сок - на всяка цена прясно изцеден.

Сано се оказва добър жонгльор и на грила - третото условие за добре приготвена сьомга. На скарата рибата трябва да се постави внимателно и да се изпече добре и от четирите страни. Сано гарнира сьомгата с гриловани зеленчуци, овкусени със същите подправки и лично подбрани и приети от главните готвачи на HAPPY - така се гарантира тяхното най-добро качество.

Е, готово е!

A post shared by Webcafe.bg (@webcafe.bg) on Feb 8, 2018 at 10:37am PST

Ще ви учудим, но в тази чиния са събрани храни от 3 държави - сьомга от Норвегия, картофи най-скъпия възможен сорт (Мона Лиза) от Франция и пресен черен пипер и шарен патладжан от Барселона.

При Иво нещата са далеч по-лесни с приготвянето на предястието - салата. Нарязването на зеленчуците той оставя на робот за рязане с гилотин - освен на качеството, HAPPY държат и на естетическия вид на ястията, затова всички зеленчуци и други продукти се режат автоматично - така те винаги са на еднакви парчета.

Ако когато ядете салата в HAPPY и се чудите какво я прави толкова вкусна и различна, отговорът е в дресингът. Това е марина, която HAPPY много рядко променят, защото държат на изпитаните традиции. Приготвя се отново със зехтин Екстра Върджин, прясно изцеден фреш лимон, чесън, розмарин, риган и сол.

Тайнично може и да ни се е струвало, че двама харизматични мъже като Сано и Иво няма да успеят да разкрият тайните в кухнята на HAPPY, но ето че пред нас стоят, не една, а две чинии, които ще опишем категорично така: блаженство.

Престъпление е да оставим нещо в чиниите...

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените