Здравейте,
За това ястие ще ви трябва много крехък зелен фасул. Той е една чудесна гарнитура, макар на доста деца да не се харесва.
Приготвен обаче по начина, по който ви показваме, със сигурност ще допадне на мнозина. Тайната е малко масло, което добавяме непосредствено преди да го свалим от котлона.
Начин на приготвяне
Овкусете месото със сол и черен пипер, притиснете с ръка подправките и приберете в хладилника за около час.
С гладката страна на чук за месо изтънете свинското до около 1/2 см дебелина.
Изсипете брашното в голяма чиния, овкусете го със сол, черен пипер, едър червен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте парчетата месо в сместа и изтръскайте излишното брашно.
В тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и сложете останалия чесън за около 30 секунди.
Прибавете измития и почистен фасул, без да режете на парчета.
Пържете 5-6 минути, като бъркате непрекъснато и налейте 200 мл топла вода. Сложете няколко листа пресен джоджен и варете 25 минути.
Нарежете чери доматите на половинки и ги сложете при фасула. Водата вече трябва да се е изпарила, а фасулът - да е сварен.
Посолете, разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути, колкото доматите да омекнат и да овкусят фасула. В края сложете малко масло.
В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете месото за около 5 -6 минути от всяка страна.
Извадете месото в чиния, в тигана налейте оше малко зехтин и запържете 2/3 от нарязания на филийки чесън за 30 секунди.
Налейте виното, разбъркайте и варете 2-3 минути, за да се изпари част от него.
Сложете сметаната, маслото, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Ние използвахме овкусено с джоджен, целина и чесън масло.
Върнете месото в тигана и оставете на тих огън за 5 минути, за да поеме част от соса.
Добър апетит.