Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул

Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул Снимка: Стоян Георгиев
Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул Снимка: Стоян Георгиев
Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул Снимка: Стоян Георгиев
Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул Снимка: Стоян Георгиев
Свинско с чеснов сос и гарнитура от зелен фасул Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

За това ястие ще ви трябва много крехък зелен фасул. Той е една чудесна гарнитура, макар на доста деца да не се харесва.

Приготвен обаче по начина, по който ви показваме, със сигурност ще допадне на мнозина. Тайната е малко масло, което добавяме непосредствено преди да го свалим от котлона.

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер, притиснете с ръка подправките и приберете в хладилника за около час.

С гладката страна на чук за месо изтънете свинското до около 1/2 см дебелина.

Изсипете брашното в голяма чиния, овкусете го със сол, черен пипер, едър червен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте парчетата месо в сместа и изтръскайте излишното брашно.

В тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и сложете останалия чесън за около 30 секунди.

Прибавете измития и почистен фасул, без да режете на парчета.

Пържете 5-6 минути, като бъркате непрекъснато и налейте 200 мл топла вода. Сложете няколко листа пресен джоджен и варете 25 минути.

Нарежете чери доматите на половинки и ги сложете при фасула. Водата вече трябва да се е изпарила, а фасулът - да е сварен.

Посолете, разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути, колкото доматите да омекнат и да овкусят фасула. В края сложете малко масло.

В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете месото за около 5 -6 минути от всяка страна.

Извадете месото в чиния, в тигана налейте оше малко зехтин и запържете 2/3 от нарязания на филийки чесън за 30 секунди.

Налейте виното, разбъркайте и варете 2-3 минути, за да се изпари част от него.

Сложете сметаната, маслото, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Ние използвахме овкусено с джоджен, целина и чесън масло.

Върнете месото в тигана и оставете на тих огън за 5 минути, за да поеме част от соса.

Добър апетит.

 

Най-четените