Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Какаово-джинджифилови сладки

Неустоимо празнични и ароматни.
Неустоимо празнични и ароматни.

Днес фотографката Мира Дерменджиева представя рецепта за Какаово-джинджифилови сладки.

Продукти:

  • 150 г пълнозърнесто пшенично брашно
  • 50 г бяло брашно + допълнително за омесване и разточване
  • 30 г какао (3 супени лъжици)
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена лъжица прясно смляно индийско орехче
  • щипка карамфил
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 150 г меко масло
  • 100 г светла кафява захар
  • 1 яйце
  • 50 г меласа (1 препълнена супена лъжица)
  • 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил

Начин на приготвяне:

В купа се смесват двата вида брашно, какаото, подправките, солта и бакпулверът.

Разбийте маслото и захарта заедно докато получите пухкав крем. Добавете към тях яйцето, меласата и джинджифилът. Продължете да разбивате до получаването на еднородна смес. Към нея по малко добавете брашнената смес, за да замесите меко тесто. Увийте тестото във фолио и го оставте да се охлади за един час.

След това вземете тестото, разточете го и от него изрежете различни форми в зависимост от фигурките, с които разполагате. Аз си избрах елхички.

Загрейте фурната на 180 градуса предварително и поставете изрязаните парченца върху хартия за печене и печете 11-12 минути. След като изстинат ги преместете в кутия и украсете по ваш избор.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените