Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Салатата, която Дженифър Анистън яде в продължение на 10 години

А колежките ѝ от "Приятели" не могат да ѝ се наситят Снимка: iStock
А колежките ѝ от "Приятели" не могат да ѝ се наситят

Дженифър Анистън винаги ще бъде свързвана със сериала "Приятели", независимо дали това ѝ харесва, или не.

Въпреки успешната ѝ филмова кариера след шоуто, което е истинска рядкост за толкова ярка роля, образът на Рейчъл Грийн някак невидимо изплува над всички следващи.

Днес обаче актрисата се завърна със своята популярност в социалните медии, само че не с актьорския си талант, а със... салата.

Анистън е известна с това, че е любител на здравословното хранене, освен това неведнъж е споделяла някои от авторските си рецепти. От няколко седмици тя отново набра популярност в интернет с добре познатата на феновете на "Приятели" салата, която е известно, че яде всеки ден, по време на снимките на сериала.

Никой обаче не знае какви са точните ѝ съставки, докато близката приятелка и екранна партньорка на Анистън - Кортни Кокс, не разкрива в интервю за Los Angeles Times още през 2010 г. какво се крие в тази толкова специална салата, на която Дженифър не може да се насити.

"Дженифър, аз и Лиса [Кудроу] обядвахме заедно всеки ден, в продължение на 10 години и ядяхме всеки път едно и също - салата Коб, но не беше точно същата. Дженифър я приготвяше с бекон от пуешко месо, нахут и още няколко неща. Тя просто има подход към храната, което наистина помага, защото ако ядете една и съща салата всеки ден в продължение на 10 г., по-добре е да е вкусна, нали?"

Класическата Коб салата обикновено се приготвя с маруля, твърдо сварени яйца, авокадо, домати, пилешко месо, лук, бекон и синьо сирене, като всяка съставка се разделя в подредени колоники по продължението на цялата чиния.

Съвсем точната версия на Анистън не е известна, но наскоро друга нейна салата изплува сред феновете ѝ в социалните медии.

Дори на 53 години актрисата спортува активно, качва клипчета на трудни йога пози в профила си в Instagram, може би като доказателство, че все още няма намерение да слиза от екрана и да спира да живее здравословно.

Любимата салата Коб продължава да търпи промени, докато не достига до съвсем различна версия, а сред съставките са булгур, нахут, червен лук и краставица. Продуктите стават ясни от представянето ѝ в Instagram страницата на Living Proof - авторската серия козметични продукти на Анистън, където бива демонстрирана от един от нейните служители още през 2015 г.

След като става известна, салатата обикаля интернет пространството с бясна скорост, а всеки, който я приготвя, започва да я изменя по своя вкус. И ето, че преди няколко седмици, една от любимите рецепти на Дженифър отново доби популярност, този път в TikTok.

@themodernnonna

Jennifer Aniston Salad 🥗 Let me know what other celebrity salads you want to see in the comments ❤️

♬ Little Bitty Pretty One - Bobby Day

Едно от видеата, което показва на кратко как всеки да приготви салатата у дома, събира над милион и половина гледания, а интересът не стихва.

Затова решихме да споделим с вас една от интерпретациите на рецептата, защото вече е почти невъзможно да се открие в оригиналния ѝ вид. Ако съдим по съставките, салатата е подходяща за обяд или лека вечеря.

Изключително питателна и свежа, тя би могла с лекота да се превърне в част от ежедневното ви меню, а защо не и за идните 10 години?

Салатата на Дженифър Анистън

Нужните продукти за 4 порции са:

  • 3 ½ кафени чаши булгур
  • 2-3 малки краставици
  • ½ чаена чаша магданоз
  • ½ чаена чаша мента
  • 1/3 чаена чаша червен лук
  • ½ чаена чаша шам фъстък
  • 1 консерва нахут
  • ½ чаена чаша краве сирене

Начин на приготвяне:

Булгурът се сварява според указанията на опаковката и се оставя да изстине. Краставиците се режат на кубчета, лукът - на ситно, както и ментата, магданозът и шам фъстъкът.

В купа се слага булгурът, а към него се прибавят всички нарязани съставки, заедно с нахута. Последно се натрошава сиренето.

Дженифър Анистън по никакъв начин не овкусява салатите си, но това не означава, че и вие не трябва да го правите. Сипете зехтин, лимон и сол на вкус и се насладете на екзотичния вкус на тази салата.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените