Най-красивите руски гимнастички

Художествената гимнастика е храм на грацията и красотата. Триумф на съвършенството, прецизността и естетиката. Звездите на подиума се превръщат в символ не просто на успеха, но и на женствеността.

В безмилостната спортна надпревара по време на Студената война именно художествената гимнастика бе безотказното оръжие на Източния блок. Момичетата от СССР и България наложиха тотална хегемония и заслужено бяха наричани "златни".

Разбира се, зад витрината се криеха къртовски труд, жестоки лишения и немалко интриги. А на самите състезания често резултатите се определяха от политически аргументи вместо от чистотата на съчетанието. Злите езици твърдят, че освен за изграждането на шампионки спортът е служел и за набавяне на свежа плът за зачервени партийни функционери на вечерни сбирки.

Студената война приключи отдавна, но разпределението на силите не се променя - Западът все още изостава чувствително. А родният ансамбъл е сред големите фаворити за титлата на предстоящата олимпиада в Рио де Жанейро. Без никакво съмнение основният ни съперник ще се казва Русия. Могъщата му школа продължава да бълва таланти.

Какво обаче се случва с онези рускини, които преди време диктуваха модата в художествената гимнастика? И кои са най-красивите сред тях? Отговорът - в галерията.

Новините

Най-четените